Un fost fotbalist al lui "U" din anii '90 a murit într-un accident rutier

Un fost fotbalist al lui
Un fost fotbalist al Universităţii Cluj din anii 90 s-a stins din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unui accident de pe raza comunei Jichişu de Jos, din zona Dejului.

Este vorba despre Călin Zanc, mijlocaşul defensiv care a venit şi debutat la "U" în 1989, pe când antrenor la Universitatea era Cornel Dinu. A jucat titular, la 18 ani, într-un celebru Universitatea - Steaua 1-1, cu goluri marcate în prelungiri de Balint, pentru Steaua, şi Dochia, pentru clujeni, după ce Dinu încercase să scoată echipa "Şepcilor roşii" de pe teren.

Zanc se retrăsese din fotbal, după ce fusese conducător la "U". Avea 43 de ani şi patrona un magazin de vinuri de la Dej.

În noaptea de marţi spre miercuri, la 1:24, el era pasager pe bancheta din spate în automobilul care a provocat tragedia. Accidentului s-a petrecut pe drumul judeţean 161 D, după ce şoferul autoturismului, un bărbat de 44 de ani, a pierdut controlul acestuia într-o curbă situată în apropierea Postului de Poliţie din Jichişu de Jos, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit într-un cap de podeţ.

În autoturism se aflau trei persoane. În urma impactului, şoferul a rămas incarcerat, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi scos din autoturism, iar pasagerul din dreapta a fost scos afară de către martorii accidentului. Din nefericire, Călin Zanc nu a putut fi salvat, acesta fiind deja decedat la venirea medicilor.

"Un bărbat de 44 de ani, din Jichişu de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 164D, prin comuna Jichişu de Jos, dinspre Dej, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un cap de podeţ. Accidentul s-a soldat cu decesul unui bărbat de 43 de ani, din municipiul Dej, pasager în autoturism. De asemenea, conducătorul auto a fost rănit grav, iar un pasager în vârstă de 40 de ani, din Cluj-Napoca, a fost rănit uşor", precizează şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Potrivit dejeanul.ro, cei trei se îndreptau înspre marginea localităţii, unde şoferul autoturismului deţine o cabană şi un lac.

Călin Andrei Zanc are la activ, în cariera lui de fotbalist, peste 200 de meciuri în prima ligă a ţării la echipe precum Universitatea Cluj, Poli Timişoara, Sportul Studenţesc, FC Naţional şi Rocar Bucureşti. După retragerea din activitatea de jucător profesionist, a fost pentru scurt timp antrenor principal la Poli AEK Timişoara, pe vremea când la echipă era preşedinte Toni Doboş şi a mai ocupat diferite funcţii administrative la Universitatea Cluj şi Politehnica Timişoara.

Vestea dispariţiei premature a lui Zanc a provocat o mare tristeţe în fotbalul clujean. 

"Păcat că vorbim la trecut despre el, nu mai face parte din echipa Universităţii de pe pământ şi a trecut dincolo, în ceruri. A fost unul dintre jucătorii care a venit, tânăr fiind, cu vise mari şi frumoase, pe care chiar şi le-a împlinit la clubul Universitatea. Cu personalitatea lui şi cu talentul pe care l-a avut şi-a adus aportul la trăirile frumoase ale Universităţii în perioada respectivă. A plecat prematur şi nu îmi vine să cred că e adevărat. Aş vrea să mă trezesc şi să văd că a fost doar un coşmar. Este o pierdere pentru noi toţi.", a declarat Remus Câmpean, preşedinte de onoare la "U" Cluj.

"Din păcate, mă aflu într-o situaţie neplăcută, aceea de a vorbi despre Călin Zanc la trecut, ceea ce este pentru noi o durere imensă şi sper că familia va trece cu bine peste aceste zile grele. A fost un prieten bun de-al nostru şi ne doare sufletul pe toţi cei care l-am cunoscut şi pe toţi cei care am fost alături de el pe teren sau în afara terenului, noi fiind şi prieteni foarte buni, jucând împreună. Chiar acum câteva zile am vorbit cu el, îmi pare nespus de rău. Am crescut împreună, ne cunoaştem de foarte mult timp, de 20-25 de ani şi este dureros ceea ce s-a întâmplat", spune Alpar Meszaros, fost jucător de fotbal, acum antrenor la Unirea Jucu şi angajat al Federaţiei Române de Fotbal. 

Comenteaza