Un jucător de la CFR, în echipa străinilor din Liga 1. Câți fotbaliști din afara țării a utilizat în acest sezon

Un jucător de la CFR, în echipa străinilor din Liga 1. Câți fotbaliști din afara țării a utilizat în acest sezon
Un fotbalist de la CFR Cluj a fost inclus în echipa ideală a jucătorilor străini din Liga 1, realizată de Liga Profesionistă de Fotbal.

Având în sezonul recent încheiat cel mai mic număr de fotbaliști străini înregistrat în ultimii 10 ani, Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit, pe baza datelor statistice și "11"-le ideal al acestora. CFR este reprezentată în acest prim "11" de portughezul Filipe Nascimento (FOTO, stânga), informează sursa citată.

Cei mai mulți jucători provin de la Dinamo, trei la număr: Romera Navaro, Harlem Gnohere (în retur s-a transferat la Steaua) și Adam Nemec.

Iată cum arată formația perfectă a străinilor din ediţia 2016/2017 a Ligii 1 Orange, precum și scurtele argumente în favoarea titularilor:

Portar:

Nicolai Calancea (CS U / 30 ani / 32 jocuri) - A închis perfect poarta în momentele dificile, dând astfel încredere echipei. A fost unul dintre cele mai bune transferuri reuşite de olteni.

Fundași:

Romera Navaro (Dinamo / 29 ani / 32 jocuri) - Un fundaş experimentat, care s-a impus rapid în tricoul "alb-roşilor", devenind titular incontestabil pe toată durata sezonului. Un gol, o pasă de gol şi două penalty-uri obţinute.

Kevin Boli (Viitorul / 25 ani / 33 jocuri) - A fost stâlpul apărării dobrogenilor. Pe lângă evoluţiile foarte bune din defensivă, s-a dovedit a fi periculos şi în atac, în special la fazele fixe. A marcat de 3 ori, a oferit un assist şi a scos un penalty.

Jasmin Trtovac (Gaz Metan / 30 ani / 39 jocuri) - Apărătorul Gazului s-a aflat pe teren în 39 dintre cele 40 de jocuri disputate de Gaz Metan în ediţia 2016/2017. Un fundaş puternic, imbatabil în duelurile aeriene. Şi-a trecut de două ori numele pe tabelă.

Marko Momcilovic (FCSB / 30 ani / 32 jocuri) - Două goluri, două pase decisive, două penalty-uri obţinute şi şase prezenţe în echipa etapei, cifre excelente care fac din Momcilovic cel mai bun fundaş stânga din Liga 1. Un jucător care depune mult suflet în fiecare meci.

Mijlocași:

Filipe Nascimento (CFR Cluj / 22 ani / 25 jocuri) - A fost jucătorul care a luminat jocul clujenilor în multe momente. A marcat de 6 ori, a pasat de 4 ori decisiv şi a scos două penalty-uri.

Hristo Zlatinski (CS U / 32 ani / 35 jocuri) - Experienţa bulgarului s-a văzut în multe momente dificile, când s-a comportat ca un lider. 6 goluri şi 6 pase decisive în 35 de meciuri.

Fernando Boldrin (Astra / FCSB / 28 ani / 33 jocuri) - Unul dintre cei mai buni stângaci din Liga 1 Orange. A marcat de 9 ori şi a oferit 4 pase decisive, reuşitele sale fiind determinante în clasarea "roş-albaştrilor" pe un loc de UCL.

Eric de Oliveira (Gaz Metan / 31 ani / 34 jocuri) - A fost şi în 2016/2017 jucătorul care a cules aplauze dn tribune graţie driblingurilor sale şi execuţiilor spectaculoase. 6 goluri şi 10 pase decisive.

Atacanți:

Harlem Gnohere (Dinamo / FCSB / 29 ani / 28 jocuri) - A marcat de 10 ori şi a oferit 4 pase decisive. O forţă a naturii în duelurile fizice, aspect care i-a pus la grea încercare pe fundaşii adverşi.

Adam Nemec (Dinamo / 31 ani / 28 jocuri) - Un atacant de careu letal în faţa porţii. A marcat de 11 ori, 7 dintre reuşite fiind izbutite în 2017, când a pus decisiv umărul la revenirea lui Dinamo pe podium după 8 sezoane.

*Au fost incluşi numai jucătorii care au evoluat în ambele faze ale competiţiei, sezonul regulat şi play-off/out.

CFR, pe locul 4 la numărul de jucători străni utilizați în sezonul 2016-17:

Dinamo a fost echipa care a utilizat cei mai mulţi jucători din afara țării, 16, gruparea bucureşteană fiind urmată de CS U Craiova 15, Astra - 14, CFR Cluj - 12, FCSB, Gaz Metan, CSM Poli Iaşi - 10, ASA, Pandurii - 9, FC Botoşani - 6, Viitorul, Poli Timişoara - 5, Concordia - 4 şi FC Voluntari - 3.

Dintre cele 36 de ţări din care au provenit străinii cu minute în ediţia 2016/2017, cei mai mulţi au reprezentat Croaţia - 15, Brazilia - 13 şi Portugalia - 9.

Comenteaza