Un jucător de la "U" Cluj, primul argentinian care joacă pentru naționala României

Un jucător de la "U" Cluj, primul argentinian care joacă pentru naționala României
Alex Pop a dat Argentina pentru România

După ratarea promovării din sezonul trecut, mulți jucători experimentați de la "U" Cluj au părăsit echipa și le-au făcut loc altora mai tineri. Printre aceștia se numără și Pop Alejandro Michael Constantino sau pe scurt Alex Pop.

Atacantul de 19 ani s-a născut la Bueno Aires, dar s-a întors alături de părinții săi în România pe când avea numai trei ani, conform Eurosport. După ce a jucat pentru juniorii lui CFR și U Cluj, Pop a ajuns la Academia lui Gheorghe Hagi, pentru care a jucat în UEFA Youth League. El a bifat și câteva meciuri la naționala U18 a României, pe vremea când se afla la Academia de la Ovidiu.

În această vară, Pop a plecat sub formă de împrumut de la Academie și s-a întors la U Cluj pentru a pune umărul la promovarea echipei care l-a crescut. În ultima partidă din Liga 2, tânărul atacant a înscris două goluri contra Farului, însă "U" Cluj a pierdut cu 3-2.

"Este ceva fantastic să înscrii pentru oamenii de aici și pentru orașul acesta! Am avut un început foarte slab de sezon. Au venit mulți jucători noi la echipă, iar cei din sezonul trecut au plecat. A fost nevoie de timp pentru a se omogeniza grupul, dar eu cred că avem un joc mai bun decât anul trecut. Din păcate, facem prea multe greșeli în apărare și primim goluri prea ușor. Este dezamăgitor să marchezi meci de meci în deplasare și să nu câștigi! Trebuie să mai lucrăm la partea defensivă", spune Pop

"Aș vrea să merg în Argentina să văd locul în care m-am născut. Am plecat de acolo când aveam trei ani și nu mai țin minte mare lucru. Doar am auzit din poveștile părinților mei. Mi-au promis că mă vor duce măcar o dată acolo, să văd zona, casa, oamenii și prietenii lor. Nu știu dacă voi ajunge să joc în Argentina. Momentan încerc să-mi fac treaba la U Cluj și voi vedea unde mă va duce fotbalul.

Fanii lui U Cluj sunt peste cei ai unor echipe din Argentina! Atmosfera creată de ei este incredibilă. Chiar dacă stadionul nu este întotdeauna plin, îi auzim mereu cum cântă și cum ne împing de la spate. Avem nevoie de ei în aceste momente grele, să fie alături de noi".

"U" Cluj a început slab sezonul din Liga 2 și este prima sub linia retrogradării. Situația ardelenilor s-a schimbat destul de mult față de sezonul precedent, la finalul căruia "șepcile roșii" au ajuns la barajul de promovare în Liga 1. Echipa antrenată pe atunci de Bogdan Lobonț a pierdut în fața lui FC Hermannstadt (1-2), deși avea un lot experimentat.

Pop a marcat patru goluri pentru "U" Cluj în acest sezon de Liga 2. Momentan nu știe dacă se va întoarce în Argentina, dacă va mai juca la Viitorul sau dacă "U" Cluj va promova. De un lucru este sigur: uneori, atmosfera de la meciurile lui "U" este mai spectaculoasă decât cea de pe stadioanele îndepărtate din America de Sud. Și lui Alex îi place aici, la Cluj, în România.

Comenteaza