Uniunea Europenă de Gimnastică: Campionatele de la Cluj se anunță un mare succes

Uniunea Europenă de Gimnastică: Campionatele de la Cluj se anunță un mare succes
Campionatele Europene de gimnastică artistică, programate la Cluj-Napoca în perioada 19-23 aprilie, se anunță un mare succes, a estimat site-ul Uniunii Europene de Gimnastică (UEG).

"Clujul se pregătește să fie gazda unor fabuloase Campionate Europene de gimnastică artistică", titrează UEG. Reprezentanți ai organizaţiei și ai altor instanțe au fost pentru trei zile în Cluj, unde s-au întâlnit cu președintele Federației Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, și cu secretarul general Mircea Apolzan. Oaspeții au vizitat Sala Polivalentă, care în acest an va găzdui și meciuri de la Eurobasket 2017, în perioada 31 august - 8 septembrie.

"Organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică la Cluj-Napoca în aprilie 2017 este un moment important pentru sportul continental. În urmă cu șase decenii s-a născut Cupa Europeană și România a găzduit prima ediție a Campionatelor Europene de gimnastică artistică rezervate femeilor.

Aceasta se întâmpla în 1957, la București. Competiția va reveni în aprilie 2017, de această dată la Cluj-Napoca. Vom încerca să arătăm succesul gimnasticii, organizând niște Campionate Europene de înalt nivel. De aceea, vă așteptăm cu nerăbdare la Cluj-Napoca!", a declarat președintele FRG, Adrian Stoica, citat de agerpres.ro. 

Fosta mare campioană Nadia Comăneci, eroina Jocurilor Olimpice din 1976 de la Montreal, a spus: "Pentru toți românii, e o ocazie formidabilă de a sărbători în primul rând gimnastica, dar și împlinirea a 60 de ani de la primele Campionate Europene, ce au avut loc în 1957 la București. Voi face tot ce-mi stă în putință ca să avem cele mai bune Campionate Europene".

Faza înscrierii concurenților s-a încheiat. La Europenele de la Cluj-Napoca vor participa 37 de țări, cu 295 de gimnaști (178 de băieți și 117 fete). Atmosfera la Cluj promite să fie electrizantă, scrie site-ul UEG. 

Comenteaza