Universitatea plătește chirie dublă pentru meciurile cu Steaua și CFR

Universitatea plătește chirie dublă pentru meciurile cu Steaua și CFR
Negocierile pentru închirierea stadionului au reînceput iarna aceasta.”U” Cluj a propus celor care administrează Cluj Arena să preia vânzarea biletelor și încasările de la meciurile de pe teren propriu, fară să mai solicite chirie clubului. Însă negocierile n-au dus nicăieri.

”U” Cluj a solicitat acestea pentru că profitul din tur nu ajungea pentru plata chiriei de 7.500 de euro, cerută de societatea Cluj Arena.

Vlad Munteanu, administrator special al clubului, declară că oficialii stadionului au cerut aceste garanții în cazul în care partidele vor fi disputate cu porțile închise, fără suporteri.

Ticketingul a rămas la noi în continuare. Mai mult, cei care administrează Cluj Arena ne-au cerut să plătim, spre exemplu, la un meci cu Steaua, o chirie dublă, adică 15.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată, ca un fel de sancţiune, dacă s-ar juca fără spectatori.

N-am înţeles de ce au avut aceste cerinţe. Din câte ştiu, suntem singurii organizatori de evenimente sportive pe Cluj Arena care plătesc această chirie”, a spus Munteanu, citat de Știridesport.ro.

Munteanu a mai menționat că încasările din bilete au fost în continuă scădere de-a lungul turului și că doar încasările meciului cu Dinamo au acoperit chiria către Cluj Arena.

Radu Rațiu, directorul Cluj Arena SA, a explicat că stadionul nu poate risca să piardă încasări din cauza suporterilor, în cazul unei suspendări, și că oricum se pierde mult din cauza programării târzii a partidelor și a televiziunilor care nu permit organizarea altor evenimente în acele weekenduri.

Dacă terenul ar fi suspendat şi se va juca fără spectatori din cauza lor, ca organizatori, să ne plătească chiria. Iar la meciul cu Steaua chiria să fie dublă, pentru că la un astfel de joc sunt încasări mult mai mari” declară Radu Rațiu, pentru Știridesport.ro

"U" Cluj va disputa 10 meciuri pe teren propriu în retur, inclusiv cel din Cupa României cu rivala CFR. 

Comenteaza