Victorie și calificare. ”U” a fost condusă cu 0-1 de Comuna Recea, dar a marcat apoi de 5 ori

Victorie și calificare. ”U” a fost condusă cu 0-1 de Comuna Recea, dar a marcat apoi de 5 ori
FC Universitatea Cluj a învins-o cu 5-1 pe Comuna Recea, miercuri, pe Cluj Arena, în turul 3 al Cupei României.

Debutul jocului a fost nefast pentru ”alb-negri”. Viorel Chinde a primit o centrare în care și l-a învins fără probleme pe Iulian Dinu (6). Maramureșenii puteau chiar să-și dubleze avantajul de pe tabelă. Autorul primului gol, Chinde, a driblat apărarea Universității, dar mingea trimisă de acesta a fost scoasă în ultima clipă de pe linia porții (23).

Micaș dă tonul revenirii

Tânărul mijlocaș al ”studenților”, Adrian Micaș (18 ani), a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap (28). La faza următoare, Iuliu Hațiegan putea face 2-1. Atacantul clujenilor a tras din careu, dar mingea s-a oprit în brațele lui Alin Bota (29).

4 goluri în mai puțin de 30 minute

Intrat pe teren în repriza secundă, Octavian Ursu a adus-o pe ”U” Cluj în avantaj (63). 5 minute mai târziu, Hațiegan a majorat diferența cu o lovitură de cap (68). Asaltul echipei lui Marius Popescu nu s-a oprit aici, iar Brian Lemac a dus scorul la 4-1. Gogheterul lui ”U” din sezonul trecut l-a driblat pe portarul advers și a trimis mingea în plasă (78). Rezultatul final a fost stabilit de veteranul Dorin Goga, în urma unui contraatac (88).

Redebutul lui Florescu

George Florescu a bifat primele minute pentru ”studenți” după întoarcerea la ”U”. Mijlocașul de 33 ani a evoluat în prima repriză, dar a fost înlocuit la cabine cu Octavian Ursu. Fostul internațional a jucat ultima dată în Cipru, la Omonia Nicosia. 

Universitatea Cluj s-a calificat, astfel, în turul 4 al Cupei României. Dacă o să depășească și această fază, ”Șepcile roșii” vor ajunge în 16-imi, unde intră în competiție formațiile din Liga 1.

FC Universitatea Cluj - Comuna Recea 5-1 (1-1)

Au marcat: Micaș (28), Ursu (63), Hațiegan (68), Lemac (78), Goga (88)/Chinde (6)

”U” Cluj: Dinu - Takacs, Abrudan (Ionescu 46), Cordoș, Manu - Giurgiu (C), Florescu (Ursu 46) - Micaș, Goga, Lemac (Moldoveanu 79) - Hațiegan. Antrenor: Marius Popescu

Comuna Recea: Bota - Pascu, Urs, David, Gherman - Ciocan, Asăujan, Oșan, Chinde - Giurgiu, Opriș. Antrenor: Romulus Buia

Stadion: Cluj Arena

Comenteaza