VIDEO Manchester United a eliminat-o pe Anderlecht. Celta, Ajax și Lyon merg și ele în semifinalele Europa League

VIDEO Manchester United a eliminat-o pe Anderlecht. Celta, Ajax și Lyon merg și ele în semifinalele Europa League
Manchester United s-a calificat, joi, în semifinalele Europa League, după ce a bătut-o cu 2-1 pe Anderlecht, pe Old Trafford, în manșa secundă a sferturilor. În faza următoare vor merge și Celta Vigo, Ajax și Olympique Lyon.

"Diavolii" roșii au deschis scorul prin armeanul Mkhitaryan (10), care a punctat și în meciul tur, terminat 1-1. Belgienii au restabilit însă egalitatea prin Hanni (32). Până la urmă, echipa lui Jose Mourinho a dat lovitura în prelungiri, Rashford (107) marcând golul calificării cu călcâiul. Partida din Anglia nu a fost lipsită de incidente, Zlatan Ibrahimovic ieșind accidentat de pe teren în minutul 93. Echipa lui Jose Mourinho s-a calificat în semifinale cu scorul general de 3-2, iar vineri își va afla adversarul din faza următoare. La Anderlecht s-au regăsit și cei doi internaționali români, Nicușor Stanciu și Alex Chipciu.

Într-un alt meci al serii, Ajax a pierdut cu 2-3 în fața nemților de la Schalke 04, dar va merge în semifinale datorită victoriei din prima manșă, scor 2-0.

Celta Vigo și-a asigurat și ea prezența în faza următoare, după egalul 1-1 cu Genk. În tur, spaniolii s-au impus cu 3-2 în fața belgienilor.

Cel mai dramatic duel al serii rămâne însă cel dintre Beșiktaș și Lyon. Turcii au cedat cu 1-2 în prima manșă, iar în în partida de acasă au condus cu 2-0 până în minutul 34, când Lacazette a punctat pentru 1-2. În cele două reprize de prelungiri nu s-a marcat niciun gol, iar calificarea s-a decis în cele din urmă la loviturile de departajare, unde Lyon s-a impus cu 7-6.

Tragerea la sorți pentru semifinalele Europa League sunt programate vineri, 21 aprilie. Meciurile se vor disputa pe 4, respectiv 11 mai 2017.

Manchester United - Anderlecht Bruxelles 2-1 (1-1)

Au marcat: Mkhitaryan (10), Rashford (107)/ Hanni (32)

Cartonașe galbene: Appiah (97), Tielemans (11)

Manchester United: Romero - Shaw, Rojo (Blind 23), Bailly, Valencia - Pogba, Carrick (C), Lingard (Fellaini 60) - Rashford, Ibrahimovic (Martial 93), Mkhitaryan

Antrenor: Jose Mourinho

Anderlecht: Ruben - Obradovic, Spajic, Mbodji, Appiah - Hanni (C) (Stanciu 64), Dendoncker, Tielemans - Acheampong, Teodorczyk (Thelin 79), Chipciu (Bruno 64)

Antrenor: René Weiler

Arbitru: Alberto Undiano Mallenco (Spania)

Stadion: Old Trafford, Manchester (Anglia)

Comenteaza