Vlad Moldoveanu și-a găsit o nouă echipă după despărțirea de U-BT

Vlad Moldoveanu și-a găsit o nouă echipă după despărțirea de U-BT
Extrema Vlad Moldoveanu (29 ani), campion al României cu U-BT în ultimul sezon, și-a găsit un nou angajament după despărțirea de ”studenți”.

Fostul jucător al clujenilor s-a înțeles cu locul 13 din Turcia, Demir İnşaat Büyükçekmece.

"Vlad Moldoveanu este la Büyükçekmece. Cu experiența unui jucător de succes în multe țări din lume, echipa va fi capabilă să-și consolideze puterea. Îl întâmpinăm, așadar, pe Vlad în marea noastră familie", a transmis formația turcă pe pagina oficială de facebook.

Pe 23 iunie, Vlad Moldoveanu s-a despărțit de U-BT Cluj după un sezon în care a obținut Cupa, Campionatul și Supercupa României. A fost prima sa experiență din campionatul României.

"Oriunde m-aș afla, România rămâne acasă, iar acesta este locul unde mi-am dorit mult să câștig un titlu. Acum, nu la 35 de ani. Satisfacția simțită alături de colegii mei de echipă și de întreaga familie, a tuturor suporterilor și celor ce s-au aflat aproape de «U» este imensă", afirma Vlad Moldoveanu după plecarea de la Cluj.

Noua echipă a lui Moldoveanu s-a înființat în 2011, pornind din liga a treia din Turcia. La finalul sezonului 2012-13 a promovat în eșalonul secund, iar în 2015 a ajuns pe prima scenă. Cea mai mare peformanță a clubului în campionat s-a produs în ediția 2015-16, când a încheiat pe locul 10. Pe plan european, Büyükçekmece a reușit să ajungă până în optimile FIBA Europe Cup (2016-17).

Vlad Moldoveanu a făcut primii pași în baschet în SUA, la colegiul St. John's. S-a transferat apoi la Universitatea George Mason (2007-09), iar mai târziu a venit la Amercian Eagles (2009-11). A debutat la seniori în Italia, la Pallacanestro Treviso (2011-12).

De-a lungul carierei a mai evoluat la Le Havre (Franța, 2012-13), Kalev/Cramo (Estonia, 2013-14), Turów Zgorzelec (Polonia, 2014-15) și Basket Zielona Góra (Polonia, 2015-16).

În perioada 31 august - 17 septembrie, Moldoveanu va evolua cu Naționala României la EuroBasket 2017. Selecționata antrenată de Marcel Țenter va da piept în Grupa C cu Croația, Cehia, Spania, Muntenegru și Ungaria.

Comenteaza