Walter, alba-neagra cu Universitatea

Walter, alba-neagra cu Universitatea
Preşedintele executiv al “Şepcilor roşii”, Anamaria Prodan, a ajuns la o înţelegere cu autorităţile locale, iar echipa va juca aici şi în perioada următoare. Pentru moment.

"Conducerea clubului a hotărât ca pentru următoarele trei săptămâni clubul să-şi desfăşoare în continuare activitatea în Cluj-Napoca. Această perioadă este una deosebit de grea, poate cea mai grea din întreaga istorie a clubului, iar în aceste momente trebuie să rămânem uniţi, să ne concentrăm toate eforturile pentru a supravieţui", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.

Suporterii Universităţii pot răsufla momentan uşuraţi. După câteva zile în care aceştia au protestat pe străzile oraşului împotriva mutării echipei la Buzău, din cauza tarifelor pentru închirierea Cluj Arena considerate drept exorbitante de Anamaria Prodan, aceasta a ajuns la un consens cu municipalitatea. O altă victorie o reprezintă întoarcerea echipei în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu, unul dintre locurile tradiţionale de pregătire a Universităţii în anii trecuţi, unde "studenţii" vor putea să-şi desfăşoare antrenamentele începând chiar de astăzi. "În trei săptămâni ne-a promis Consiliul Local că, încet-încet, ne va ajuta cu tot ce se poate, ne-a cerut acest termen de trei săptămâni. Nu vreau să mă gândesc că nu s-ar putea face nimic, pentru că un prim pas s-a făcut azi (ieri - n. red), ne vom antrena şi vom locui în Parcul Babeş (Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu - n. red). Am spus să ne ajute fiecare cum poate. Ne-au cerut timp, noi avem. Vedem cum vom rezolva cu chiria", a declarat Anamaria Prodan pentru ZIUA de CLUJ. În plus, ea a recunoscut că măsura mutării echipei la Buzău a fost una extremă, dar că a luat-o pentru a scoate galeria în stradă şi pentru a sensibiliza autorităţile. "Au fost măsuri extreme, e adevărat, dar a fost ultima cale de a arăta că într-adevăr nu pot trăi la Cluj, cu riscul înverşunării galeriei. A fost singura modalitate de a scoate în stradă galeria. M-am gândit la reacţia galeriei când am luat decizia mutării echipei", a conchis Prodan.

În ciuda anunţului făcut de Anamaria Prodan, fanii "Şepcilor roşii" vor continua protestele, aceştia urmând să se întâlnească vineri pentru a cincea oară în centrul oraşului. Întâlnirea este programată la ora 18:00 în locul deja tradiţional, pe Bulevardul Eroilor. Pentru a disputa un meci pe Cluj Arena, Universitatea plăteşte la ora actuală suma de 7.500 de euro, la care se adaugă utilităţile.

Amical cu Steaua Bucureşti

Întrucât campionatul va fi întrerupt pentru două săptămâni din cauza partidelor pe care echipa naţională a României le va disputa cu Estonia (7 septembrie) şi Andorra (11 septembrie), în cadrul campaniei de calificare la "Mondialul" din Brazilia, oficialii clubului au programat un meci amical "surpriză". Adversarul? Steaua Bucureşti, echipa pregătită de Laurenţiu Reghecampf, nimeni altul decât soţul preşedintelui Universităţii, Anamaria Prodan. Potrivit site-ului oficial, partida se va disputa sâmbătă de la ora 17:00 pe Cluj Arena, iar preţul unui bilet variază între 5 lei la peluze şi 10 lei la tribune. Cele două formaţii s-au întâlnit în etapa a treia a Ligii I, pe Arena Naţională, atunci când "roş-albaştrii" s-au impus categoric, scor 5-1. "Studenţii" vor disputa următoarea partidă oficială luni, 17 septembrie, pe teren propriu cu Astra Ploieşti. Întâlnirea va începe la ora 17:00.

Primăria analizează contractul

Primarul Emil Boc a anunţat că va conduce comisia municipalităţii care analizează contractul prin care pachetul majoritar a trecut în 2009 de la Consiliul Local Cluj-Napoca la Florian Walter. În tranzacţie a fost implicată şi marca „U" Cluj, deţinută de către primărie. Prodan susţine că actuala societate poate deţine marca, în conformitate cu contractul, până în 2013.

 

 

Comenteaza