Sprijin financiar de 600 de lei/lună pentru copiii din Cluj-Napoca cu dizabilităţi. Unde se depun cererile

Sprijin financiar de 600 de lei/lună pentru copiii din Cluj-Napoca cu dizabilităţi. Unde se depun cererile

Începând de astăzi, familiile cu copiii cu dizabilităţi din Cluj-Napoca, pot depune cererile pentru sprijinul financiar lunar de la Primăria Cluj-Napoca în valoare de 600 de lei.

Consilierii locali au aprobat luni, 25 martie 2024, proiectul privind acordarea unui sprijin financiar pentru copiii cu dizabilități din municipiul Cluj-Napoca. 

“Proiectul este pentru Cluj-Napoca, se aplică celor din municipiu, din bugetul local. Este vorba despre un sprijin financiar pentru familiile care au copii cu dizabilități, și este vorba despre aproximativ 960 de copii în Cluj-Napoca. Proiectul este, pe de o parte, o expresie a principiului pe care l-am consacrat la Cluj că nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat, și că în egală măsură ne preocupă să putem produce prosperitate, să avem venituri la bugetul local, pentru că dacă ai venituri poți să faci diverse politici sociale pentru ajutorarea celor care, la un moment dat în viață, au nevoie de sprijinul nostru“, a declarat primarul Emil Boc, marți, la Ziua Live.

Prin acest proiect Primăria Cluj-Napoca va acorda, începând cu luna aprilie, familiilor care au copii cu o anumită formă de dizabilitate, un sprijin financiar lunar în valoare de 600 de lei.

“Aceste familii trebuie să facă săptămânal și lunar terapii de recuperare cu copiii, terapii care sunt extrem de costisitoare. Un lucru este cert: cu cât copilul are șansa să participe la o terapie de recuperare, indiferent de ce tip de dizabilitate are, cu atât șansa de a-și reveni este mai mare și de aceea o comunitate puternică este aceea care își arată solidaritatea față de astfel de familii. Costurile pentru terapii sunt ridicate, uneori depășesc 2.000 de lei pe lună, noi venim cu 600 de lei, o formă de sprijin, în care să contribuim și noi cu ce putem din partea comunității, atât ne putem permite – un milion de euro să îl alocăm pentru acest proiect“, a precizat Boc.

Cererile pot fi depuse începând de astăzi prin formularul de pe site-ul primăriei (AICI). Documentele pot fi depuse la orice primărie de cartier sau la sediul Direcției de Asistență Socială.

“Familiile care au deja copii înregistrați în evidențele Direcției de Asistență Socială la această categorie nu mai trebuie să depună alte documente, ci doar cerere, iar începând din luna aprilie se acordă acest ajutor de lunar până la finalul anului. Cei care depun formularul în aprilie, vor primi banii începând din mai, de aceea recomandăm ca până la finalul lunii martie să completeze formularul“, a adăugat primarul. 

Comenteaza