Ştirile REALITATEA TV Cluj din 27 septembrie VIDEO

Ştirile REALITATEA TV Cluj din 27 septembrie VIDEO
ziuadecj.ro vă prezintă ştirile REALITATEA TV Cluj din 27 septembrie.

Poliţia, la primărie

Poliţiştii de la rutieră şi cei de la ordine publică vor trece în subordinea primăriei. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat ieri această modificare, urmând ca în perioada următoare Guvernul să adopte legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi. Decizia i-a scos din sărite pe sindicaliştii din Poliţie, care spun că schimbarea le va afecta activitatea şi, în plus, va fi greu de realizat deoarece presupune modificarea a peste 20 de acte normative.

În perioada următoare va fi elaborată şi legislaţia necesară transferului către administraţiile locale.

În acest context, Guvernul României va adopta legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală pentru a creşte astfel eficienţa acţiunilor de pe teren
SURSA: Administraţia Prezidenţială

Propunerea îi nemulţumeşte pe sindicaliştii din Poliţie, care spun că pentru ca aceasta să fie pusă în aplicare, vor trebui modificate peste 20 de legi.

SINCRON CONSTANTIN MANDACHE, lider SNAP Cluj: Începând de luni vom avea iar aviz pentru a face miting la MAI. Şi să vedem ce soluâii va adopta ministrul de interne. Se pare că în acestă cauză privind trecerea ordinii publice şi circulaţie la primărie este văzută de un singur om, şi acel om este ministrul Traian Igaş.

Reprezentanţii primăriei spun însă că modificarea este binevenită şi că, astfel, sistemul de ordine publică din ţara noastră se va alinia la cel din restul statelor europene.

SINCRON RADU MOISIN, viceprimar Cluj: La ora actuală cred că suntem cea mai pregătită..... ci pe partea de dotare logistică 3:00 MUSCĂ 3:18 Din anul 2005, sub diverse forme.... şi de anul acesta poliţia locală.

Reprezentanţii IPJ Cluj au refuzat să comenteze decizia CSAT până în momentul în care va fi adoptată o lege care să prevadă clar aceste modificări. Pe de altă parte, mulţi dintre clujeni nu cred că poliţiştii pot face faţă infractorilor. Mai mult, într-un sondaj efectuat de ziuadecj.ro, 80 la sută dintre cititorii ziua au răspuns că nu se simt protejaţi de oamenii legii şi că aceştia nu sunt prezenţi acolo unde e nevoie de ei.


Un primar miştocar

Primarul din Gherla este din ce în ce mai deranjat de sesizările pe care le primeste de la locuitorii oraşului, adica tocmai de la cei care l-au votat în urmă cu trei ani. Glume nesărate, ironii fără perdea sau expresii batjocoritoare, aşa le răspunde edilul celor care posteaza reclamaţii pe site-ul domnuleprimar.ro. Ovidiu Drăgan spune că ajunge "sadomasochist" daca mai citeşte mult despre câinii fără stăpân din oraş. Ba mai mult, primarul îi numeşte sărăntoci pe cei care nu au bani de concedii şi se odihnesc în parcurile pline de mizerie.

Indiferent de sesizare, primarul are răspunsuri cel puţin originale. De exemplu, unei persoane care îi cere să se ocupe de situaţia câinilor fără stăpân, edilul spune că are mâinile legate, iar ca argument suprem, recurge la caracterizări de genul... "sadomasochist".

OVIDIU DRĂGAN, primar mun. Gherla:
"Legea nu ne permite aproape nimic în ceea ce priveşte acest subiect în care mai avem de plătit pentru a avea un serviciu de ecarisaj. Ne tot spuneţi ce avem de făcut înainte de a ştii ce NU avem voie să facem. Dumneata crezi că sunt sadomasochist şi trăiesc cu satisfacţie citind nemulţumirile dumneavoastră?
SURSA: domnuleprimar.ro

Un răspuns la fel de ironic a primit şi cineva care i-a atras atenţia primarului cu privire la mizeria dintr-un parc de joacă.

OVIDIU DRĂGAN, primar mun. Gherla
"Mi-aţi cerut imposibilul de a păstra curăţenia în părculeţ. Nu cred că eu am făcut mizerie şi nu cred că sunt obligat să strâng toate pungile de seminţe. Zilnic. Dumneavoastră sunteţi săraci şi vă petreceţi concediul de odihnă în părculeţ. Oare noi suntem aşa de bogaţi încât să angajăm numai oameni care să facă curăţenie pentru noi?
SURSA: domnuleprimar.ro

VOX Dacă răspunde aşa nu mi se pare corect. Ar trebui să răspundă cum trebuie să răspundă la un om nevoiaş, care îl întreabă ceva. Fără glume? Fără glume, sigur, fără ironii

Vox Nu mi se pare normal. Să răspundă civilizat, să dea dovadă de solicitudine faţă de cetăţeni, eu aşa consider. Fără glume, fără batjocură? În mod decent, civilizat, categoric, asta e

STAND-UP COSMIN OANŢĂ, corespondent Realitatea TV Cluj Primarul Ovidiu Drăgan a refuzat să comenteze situaţia. El s-a mulţumit să declare că modul în care răspunde sesizărilor ţine de relaţia sa cu cetăţenii şi că, dacă oamenii sunt nemulţumiţi, pot să nu îl mai voteze la următoarele alegeri locale


Scorpions, sold out

Organizatorii au vândut deja 30.000 de bilete la concertul Scorpions de pe Cluj Arena, iar stadionul ar putea fi plin în 8 octombrie. Membrii celebrei trupe rock au avut o pretenţie specială. Dincolo de luxul în care vor fi cazaţi, rockerii germani au cerut să aibă în camere şi în spatele scenei... bere românească.

Este doar una dintre piesele pe care membrii trupei Scorpions o vor cânta în show-ul de pe Cluj Arena. Zecile de mii de spectatori vor avea parte de un concert de o oră şi jumătate.

Membrii trupei vor fi cazaţi în apartamente de lux la Cluj-Napoca.

SINCRON: FLORIN DANCIU, organizator eveniment: Scorpions şi Smokie vor sta la un hotel de cinci stele din Cluj în apartamente care sunt poate cele mai bune din oraş...vor fi aici două nopţi

În ceea ce priveşte transportul, Scorpions au cerut cinci limuzine de lux, toate identice. De asemenea, ei au avut şi o pretenţie specială.

SINCRON: FLORIN DANCIU, organizator eveniment: Au cerut şi bere românească să fie în camere şi în backstage...din Cluj.

Concertul Scorpions va avea loc în 8 octombrie, în timp ce trupa Smokie va cânta pe Cluj Arena în 9 octombrie.


Taxa bumerang

O nouă taxă impusă de stat producătorilor va duce la dispariţia medicamentelor ieftine de pe piaţă. Aceasta este concluzia celor care fabrică medicamentele şi care spun că taxa va avea un efect de bumerang şi nu va aduce mai mulţi bani la buget, aşa cum speră guvernul.

Potrivit noului sistem orice creştere a consumului de medicamente peste plafonul aprobat de stat va fi suportată integral de producătorii de medicamente. De exemplu dacă statul alocă o sută de milioane pentru consumul de medicamente compensate, dar farmaciile vând de 150 de milioane, pe diferenţa de 50 de milioane producătorii trebuie să plătească o taxă. Producătorii de medicamente resping această taxă:

sincron DR. Dragoş Damian Preşedinte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice: In mnomentul in care va trebui sac platim acesti bani pe anumite medicamente noi va trebui sa le scoatem din fabricatie, ele fiind inlocuite cu medicamente mai scumpe. Acesta taxa va efect de bumerang, poate se vor obrtine niste bani in 2011+2012 dar in a doua jumatate a 2012 eu garantey ca vor disparea niste medicamente ieftine fiind inlocuite cu altele mai scumpe

Producătorii străini de medicamente spun la rândul lor că nu pot achita taxa

"Industria de medicamente nu poate susţine taxa aprobată de către Guvernul României, care prevede ca diferenţa dintre bugetul alocat de autorităţi şi consumul de medicamente să fie suportată 100% de producătorii de medicamente anul trecut , de exemplu, a fost alocată o sumă pentru consumul de medicamente cu peste 1 miliard de lei mai mică decât necesarul real de medicamente."


Bătaie pe locuri

Începe nebunia cazărilor în cămine! Cu o zi înainte de repartizarea camerelor, în campusurile Universitatii Babes-Bolyai este forfotă mare. O parte dintre studenţi au venit la Cluj încă de acum câteva zile pentru a se înscrie pe listele de aşteptare. Însă numai o treime dintre studenţii care au depus cereri vor primi un loc în cămine. Restul vor umple miile de apartamente de închiriat din oraş.

STAND-UP: BIANCA SUCIU, corespondent Realitatea Tv Cluj: Aproximativ 3000 din studenţii UBB care au vrut să obţină un loc în cămin nu au reuşit acest lucru, în condiţiile în care au fost 9000 de cereri pentru cele 6000 de locuri disponibile. Aşadar bătălia a fost mare în condiţiile în care regia de cămin nu a mai fost majorată de câţiva ani de zile şi costă între 80 şi 150 de lei. Şi condiţiile de cazare sunt foarte bune.

O parte din studenţii care au obţinut un loc au venit din timp să se înscrie pe listele de cazare.

VOXURI: Am venit să fiu pregătită, ca să nu stau la coadă. Te-ai înscris şi pe o listă? da, ca totul să fie pregătit
A fost bătălie mare pe locuri. Da, aşa este, aici e mai bine că îţi faci şi prieteni
E un preţ destul de mic faţă de chirie. Da, e foarte rentabil, plus eşti aproape de prieteni.

Cazările în cele 15 cămine ale UBB vor începe mâine şi se vor desfăşura timp de trei zile. Primii care vor primi camerele mult visate sunt studenţii din anul întâi, joi va veni rândul celor din anii II şi III, pentru ca vineri să fie cazaţi masteranzii.


Insula muzicală

În această seară se deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional din Cluj. Iubitorii Thaliei şi melomanii se vor putea delecta cu un spectacol-concert. Este vorba de Insula, după Gellu Naum, realizat de Ada Milea.

Piesa a fost scrisă de Gellu Naum în anul 1966, fiind publicată 13 ani mai târziu. Sursa de inspiraţie a piesei a fost romanul lui Daniel Defoe, Robinson Crusoe. Se regăsesc reperele mari ale cărţii: naufragiul pe insula pustie, eforturile de supravieţuire ale protagonistului,întâlnirea cu sălbaticul Vineri. Partitura dramatică conţine situaţii senzaţionale, înfruntări spectaculoase, trădări sentimentale,răpiri, bătălii, expediţii. Rezultatul este o comedie spumoasă , inventivă alimentată de personaje împrumutate din spaţiul literaturii de aventuri de la piratul cu picior de lemn, la misionarul trimis în colonii, regele canibalilor sau chiar o Sirenă abandonată.

Din distribuţie mai fac parte Ramona Dumitrean, Cătălin Herlo sau Cristian Grosu. Este a doua întâlnire a Adei Milea cu Teatrul Naţional din Cluj, ea colaborând stagiunea trecută cu regizorul Alexandru Dabija la realizarea spectacolului "Florenţa sunt eu", scris tot de Gellu Naum. Premiera face parte dintr-un program, care îşi propune promovarea teatrului românesc în spaţiul naţional, european şi internaţional.


Top 3 ziuadecj.ro

Realitatea TV Cluj vă prezintă acum cele mai interesante ştiri de pe site-ul ziuadecj.ro.

Peste 1.500 de persoane au dorit să vadă imaginile cu pista de tartan a noului stadion, turnată astăzi. Fotografiile şi imaginile au fost prezentate în premieră de ziuadecj.ro. Tot informaţii legate de Cluj Arena se află şi pe locul al doilea în topul accesărilor. Este vorba de parcul de joacă de lângă stadion, al cărui suprafaţă a fost mărită cu 400 de metri pătraţi. Pe locul al treilea s-a situat ştirea că, în centrul Clujului, se va desfăşura un festival medieval. ziuadecj.ro este principalul site de ştiri quality din Cluj şi vă prezintă cele mai interesante evenimente în timp real.


Sport
Clau-gol, optimist

Claudiu Niculescu este convins că bătălia pentru supremaţie din Liga I se va întinde până în ultima etapă a sezonului. Jucătorul Universităţii spune că, în ciuda concurenţei teribile, echipa sa va reuşi să-şi atingă obiectivul propus: clasarea pe unul din primele cinci locuri ale clasamentului şi, implicit, calificarea într-o cupă europeană.

Universitatea Cluj ocupă în acest moment locul patru în clasamentul ligii naţionale cu 15 puncte, la doar un punct de rivalii de la CFR, clasaţi pe locul 2 şi la 4 de liderul Dinamo Bucureşti.

SINCRON: CLAUDIU NICULESCU, jucător Universitatea Cluj: E uşor să ajungi sus, e mult mai greu să te menţii, dar cred că noi putem face faţă ca să ne atinge obiectivul. Echipa noastră este suficient de bine pregătită şi colegii mei sunt determinaţi. Eu cred oricum că aşa va fi campionatul până la final.

Sâmbătă, alb-negrii vor disputa un meci extrem de dificil la Mediaş, cu Gay Metan. Partida va începe la ora 20.30 şi va putea fi urmărită în direct, în format live-text, pe ziuadecj.ro


"U" revine acasă

Mult a fost, puţin a rămas. Visul şepcilor roşii de a reveni acasă se va îndeplini după meciul de sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş. Va urma apoi, mult aşteptata partidă cu FC Braşov, la care jucătorii Universităţii aşteaptă 30.000 de suporteri pe Cluj-Arena.

Reîntoarcerea la Cluj este aşteptată cu sufletul la gură de fanii alb-negrilor, dar şi de Niculesc şi compania.

SINCRON: CLAUDIU NICULESCU, jucător Universitatea Cluj: Sunt convins că la fiecare meci acasă vor fi foarte mulţi suporteri. Este frumos stadionul, deşi nu am mai fost pe el din primăvară, am văzut nişte poze recente şi trec pe lângă el zilnic, dar aştept momentul în care îl vom vizita oficial, când vom avea meci.

SINCRON: LAURENŢIU MARINESCU, jucător Universitatea Cluj: Orice clujean, orice fan ar vrea să meargă pe acest nou stadion. Sperăm să adunăm cu cât mai mulţi suporteri la acest meci şi să reuşim să facem cât mai multe rezultate bune

Primul meci oficial al Universităţii Cluj pe Cluj Arena va fi cu FC Braşov în data de 15 octombrie.

 

 

Comenteaza