Ştirile REALITATEA TV Cluj din 6 septembrie

Ştirile REALITATEA TV Cluj din 6 septembrie
ziuadecj.ro vă prezintă ştirile REALITATEA TV Cluj din 6 septembrie.

Emil Boc la borna 45

Emil Boc împlineşte astăzi 45 de ani. Felicitat de apropiaţi, de preşedinte sau chiar de adversarii politici, premierul nu a fost uitat nici de clujeni, cei care l-au ales de două ori consecutiv primar al celui mai mare oraş din Transilvania.

Chiar dacă mulţi dintre clujenii intervievaţi de Realitatea TV Cluj nu sunt foarte mulţumiţi de prestaţia lui Emil Boc ca premier, aceştia îi urează numai de bine fostului primar.

Voxuri:
1."La mulţi ani şi sănătate şi să facă cât mai multe pentru ţară"
2."Sănătate! Atât!"
3."Multă sănătate, putere şi să se gândească şi la popor"
4."Să fie sănătos. Ce să-i transmit? Să fie sănătos"
5."E ziua lui Emil Boc azi. Nici nu ştiu cine este"

Emil Boc s-a născut pe 6 septembrie 1966 în satul Răchiţele, judeţul Cluj. Boc a cunoscut o ascensiune politică rapidă: deputat în 2000, apoi primar al oraşului Cluj-Napoca, începând cu 2004 şi, din decembrie 2008, şef al Guvernului.


Comasarea, în coaliţie

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare va fi analizată de PDL şi UDMR în propriile structuri de conducere. Tema va fi discutată din nou în Coaliţie săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de premierul Emil Boc luni seara, la postul naţional de televiziune.


Scandal după deces

Deputatul PDL Petru Călian le-a cerut colegilor din Camera Deputaţilor să nu constate decesul parlamentarului UDMR de Cluj, Palfi Zoltan, până când nu primesc certificatul de deces. Solicitarea acestuia a dat naştere unui veritabil scandal între reprezentanţii puterii şi opoziţiei clujene, prezeneţi în emisiunea Clujul în Realitate.

Sincron: Petru Călian, deputat PDL - e materialul de la Bucureşti

Ambianţă: Mircea Jorj, preşedinte PSD Cluj-Napoca, Alexandru Coroian, primvicepreşedinte PDL Cluj: "Este o chestiune penibilă ce o face domnul Călian......haideţi să vorbim în paralel"


Toamna parlamentară

S-a dat startul pentru o nouă sesiune legislativă. Dacă în anii trecuţi parlamentarii clujeni se întreceau în iniţiative dintre cele mai inedite, în 2011 lucrurile s-au schimbat radical. Criza prelungită îi determină pe majoritatea aleşilor să susţină proiecte de relansare economică.

După ce a documentat un proiect referitor la legalizarea prostituţiei, viceliderul deputaţilor PDL, Petru Călian, se îngrijeşte de sănătatea celor care l-au ales.

Sincron: Petru Călian, deputat PDL: "Un exemplu este legat de alimentaţia sănătoasă" muscă: "Nu ne vom opri până când nu vom rezolva problema alimentaţiei sănătoase"

Social-democraţii par mai preocupaţi de monitorizarea activităţii guvernului. Senatorul PSD Alexandru Cordoş spune că va corecta ordonanţele greşite emise de executiv.

Sincron: Alexandru Cordoş, senator PSD: "Prioritatea numărul 1 va fi să corectăm aceste lucruri......să reducem la IMM-uri impozitarea muncii"

PNL Cluj e interesat să reglementeze activitatea celor care muncesc cu ziua.

Sincron: Horea Uioreanu, deputat PNL: "Modificarea legii zilierilor ca acei zeci de mii de oameni care vor să lucreze cu ziua să-şi poată oferi forţa de muncă în anumite cadre, gen piaţă de muncă a forţei ziliere"

De-a lungul timpului, cele mai trăznite iniţiative legislative i-au aparţinut fostului senator Gheorghe Funar. Printre acestea se numără proiectul privind liniştea românilor şi a României, care propunea interzicerea UDMR, dar şi celebra lege a ştirilor pozitive sau introducerea votului obligatoriu.


Zboruri anulate

Greva generală din Italia afectează traficul aerian din Cluj. zborul WizzAir spre Bergamo programat să decoleze astăzi la ora 13:50 a fost anulat. Şi cursa retur, care trebuia să ajungă la Cluj în această seară, a avut aceeaşi soartă.

Alte două curse aeriene spre Italia ar putea fi anulate, dacă greva generală va continua. Este vorba de zborul Cluj-Roma, programat la ora 18:50, şi cursa Roma-Cluj, cu sosire la 23:30. Greva generală din Italia va afecta şi transportul maritim şi feroviar. Protestul din Italia ar urma să ia sfârşit astăzi.


Verde pentru pistă

Lucrările la noua pistă de 3500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj vor începe în această săptămână, după şase luni de întârzieri cauzate de contestaţii. Pentru început, constructorii vor realiza primii 2100 de metri, care vor fi gata în circa 6 luni. Consiliul Judeţean ar putea da în judecată firma care a depus contestaţia şi a întârziat proiectul.

După mai bine de două luni de aşteptare, Consiliul Judeţean a primit un răspuns favorabil de la Bucureşti la contestaţia depusă de compania Romstrade în legătură cu licitaţie. Aşadar lucrările la noua pistă pot începe, ami ales că o parte din exproprieri au fost efectuate deja. Pista de 2100 de metri este doar prima etapă a acestui proiect. În final, Aeroportul Cluj va avea o pistă de 3500 de metri.

sincron ALIN TIŞE, preşedinte Consiliul Judeţean Cluj: visul meu de preşedinte de CJ şi de clujean este ca poate în 2013 când va fi gata pista până la 3500 m să reuşim să organizăm un zbor, să ne îmbarcăm cu toţii într-un zbor şi să zburăm Cluj-New york. Ar fi un nou început pentru dezvoltarea clujului momentul în care ai putea să realizezi un astfel de zbor transatlantic cu o aeronavă care să aterizeze şi să decoleze de la Cluj.

Noua pistă va fi realizată de o asociere de firme condusă de compania Costrucţii Napoca şi va costa circa 32 de milioane de euro. Consiliul Judeţean va achita suma eşalonat, în decurs de 3 ani.


Accident în centru

3 maşini au fost implicate, în această după-amiază, într-un accident în lanţ produs în faţa Inspectoratului Şcolar. Potrivit martorilor, şoferul unui autoturism nu a păstrat distanţa suficientă faţă de maşina din faţa sa, pe care a fost aproape să o lovească.

Şoferul celei de a doua maşini s-a speriat şi a încercat să evite impactul, însă a fost lovit din spate de un al treilea autoturism. În accident a fost rănită o persoană, care a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe.


Rămâne după gratii

Celebrul interlop Gore va fi cercetat în continuare în arest, după ce magistraţii Tribunalului Cluj i-au prelungit cu încă o lună mandatul de arestare prevenitvă. Gore este acuzat de tentativă de omor, după ce, în urmă cu o lună, a înjunghiat un brancardier de la Unitatea de Primire Urgenţe.

La procesul de astăzi interlopul nu a fost prezent, deoarece se află în penitenciarul Jilava unde este supus unei expertize psihiatrice. El a fost judecat în lipsă, iar apărătorul său a cerut eliberarea pe motiv că nu prezintă pericol social. Judecătorii i-au respins cererea, dar decizia nu este difinitivă, ci poate fi atacată cu recurs.


Contrabandă la Cluj

Mii de ţigări şi sute de litri de alcool de contrabandă. Este descoperirea pe care pooliţiştii clujeni au făcut-o în casa unui bărbat din Gherla.

Oamenii legii au efectuat o percheziţie în locuinţă, unde au găsit 300 de litri de alcool dublu rafinat şi peste 80.000 de ţigarete, toate fără acte de provenienţă şi fără timbre fiscale. Bunurile de contrabandă, a căror valoare depăşeşte 33.000 de lei, urmau să fie vândute pe piaţa neagră din judeţ, însă au fost confiscate de poliţişti. Aceştia au deschis şi un dosar penal pe numele bărbatului.


Cerşetori amendaţi

Poliţiştii locali au amendat cu 450 de lei 17 cerşetori din Cluj-Napoca, în cadrul unei acţiuni de control desfăşurate în ultimele zile.

Trei dintre persoanele care apelau la mila clujenilor erau minori. Conform Primăriei, cerşetorii depistaţi provin din localităţi precum Câmpia Turzii, Apahida, Teiuş şi Dragu. Municipalitatea a lansat un apel către clujenilor să nu încurajeze cerşetoria şi să nu mai dea bani unor astfel de persoane.

 

Tişe, proaspăt tătic

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a devenit tătic chiar de ziua naşului său, premierul Emil Boc. Familia Tişe s-a îmbogăţit din această dimineaţă cu un băieţel care va purta numele de Cezar.

Soţia preşedintelui Alin Tişe, Camelia, a născut în această dimineaţă, la Clinica Dominic Stanca, un băieţel de nota 10. Medicul care a asistat naşterea a fost chiar prefectul Florin Stamatian. Proaspătul tătic este foarte bucuros că naşterea a fost naturală, foarte rapidă şi fără nici un fel de probleme.

sincron ALIN TIŞE, preşedinte Consiliul Judeţean Cluj: copilul are 57 cm şi 3 kg şi 200. s-a născut la 5.25 dimineaţa. De la 5 la 5.25 a durat tot travaliul. I-am pus deja numele, îl cheamă Cezar.

Cezar a venit pe lume în aceeaşi zi cu Emil Boc, naşul de cununie al soţilor Alin şi Camelia Tişe.


Top 3 ziuadecj.ro

Realitatea TV Cluj vă prezintă cele mai interesante ştiri ale zilei de pe site-ul ziuadecj.ro.

Peste 2.000 de cititori au dorit să afle "Cum a tranşat Tişe bătălia pentru Cluj Arena". Pe locul al doilea în top s-a calsat ştirea despre familia de clujeni care şi-a cumpărat un apartament pe care este obligată să îl împartă cu vechii locatari. Un număr foarte mare de accesări a făcut şi ştirea despre conmtinuarea Autostrăzii Transilvania. ziuadecj.ro este principalul site de ştiri quality din Cluj şi vă oferă toate informaţiile din oraş în timp real.


România poate învinge

România poate învinge Franţa în calificările pentru Euro 2012, cred feroviarii clujeni. Cel mai optimist este preşedintele Iuliu Mureşan, care crede că tricolorii sunt favoriţii partidei care inaugurează Naţional Arena.

SINCRON IULIU MUREŞAN, preşedinte CFR Cluj: În faţa Franţei eu zic că avem şanse cel puţin 55%. Mai multe noi....... să dea mai mult decât pot, mai mult decât maxim şi să câştige.

SINCRON CADU, jucător CFR Cluj: La fotbal poate să se întâmple orice. Va fi greu, pentru că Franţa este o echipă foarte bună. Dar se poate.

SINCRON CAMORRA, jucător CFR Cluj: Ambele echipe au un joc bun, deşi Franţa poate fi mai bună, teoretic e mai bună. Dar pe teren se va vedea. Sper însă să fie o petrecere frumoasă pentru inaugurarea stadionului.


CFR preferă Gruia

Stadionul din Gruia ar putea fi adus la standard Elite pe banii Consiliului Judeţean. Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, va analiza împreună cu patronul Paszkany Arpad propunerea lui Alin Tişe de a trece arena în proprietatea statului, pentru a fi modernizată din fonduri publice. Feroviarii vor putea evolua totuşi pe Cluj Arena, dar numai în meciurile internaţionale, însă preferă renovarea propriului stadion.

Consiliul Judeţean a răspuns ieri solicitării clubului CFR de a evolua pe Cluj Arena. Preşedintele Alin Tişe a anunţat că feroviarii vor putea juca pe noul stadion doar în cupele europene, nu şi în Liga I.

SINCRON IULIU MUREŞAN, preşedinte CFR Cluj: Chiar am vorbit cu Arpi şi o să ne întâlnim să vorbim, pentru că ceea ce spune dânsul acolo e de ţinut cont. Practic este ceva concret, este şi o propunere, care urmează să o discutăm concret şi să vedem cum putem să ne armonizăm poziţiile.

Conducerea clubului preferă varianta renovării stadionului din Gruia.

SINCRON IULIU MUREŞAN, preşedinte CFR Cluj: Noi avem dreptul să jucăm acolo, este clar,şi dacă am insista şi am cere ni s-ar da acest drept. Dar dacă Cl şi CJ ar investi şi în stadionul nostru să-l facem de clasă Elite ar fi şi mai bine pentru noi.

 

 

Comenteaza