Un fost jucător al CFR-ului a refuzat Celtic și West Ham pentru a semna cu formația din Gruia

Un fost jucător al CFR-ului a refuzat Celtic și West Ham pentru a semna cu formația din Gruia
| Foto: digisport.ro

Unul dintre jucători care a făcut parte din echipa care a acumulat 10 puncte în grupele Ligii Campionilor recunoaște că a refuzat oferte importante înainte de a se alătura “feroviarilor”.

De-a lungul timpului, prin lotul CFR-ului au trecut o serie de jucători străini, însă mulți dintre ei nu s-au remarcat și au părăsit după puțin timp trupa clujeană. Este și cazul lui Diogo Valente, cel care  a jucat doar un sezon în Gruia, fiind împrumutat în țara natală în celelalți doi ani ai contractului.

Totuși, portughezul a apucat să joace în Champions League pentru “feroviari”, în sezonul în care clujenii au acumulat 10 puncte. La aproape opt ani de la semnarea contractului cu CFR Cluj, Valente susține că a refuzat oferte importante pentru a sosi în Gruia.

“Veneam după un sezon foarte bun, iar managerul meu mi-a spus că cei de la Celta Vigo sunt interesaţi de mine. De asemenea era interes de la Celtic Glasgow şi CFR Cluj. Erau propuneri foarte bune. La Cluj jucau foarte mulţi portughezi, urma să evoluez în Liga Campionilor sezonul următor şi mi-au oferit un contract foarte bun.

Dar acolo era şi Celtic Glasgow, care, în termeni sportivi, fără dubii era o echipă mai bună, un campionat care se asemăna cu Premier League, ceea ce reprezenta un vis pentru mine, acela de a juca în Anglia. Din păcate, nu s-a întâmplat.

Mai era interes şi din partea celor de la West Ham, dar cele mai certe ipoteze erau din partea celor de Cluj şi Celtic. Într-un final, am ales Clujul pentru partea financiară, deoarece aveam 27 de ani. Mi-au făcut un contract pe trei ani de zile, iar la acea vârstă să joc în fotbalul din Anglia era foarte greu”, a declarat Valente, în presa portugheză.

Comenteaza