Nucile - 5 beneficii pentru sănătate

Nucile - 5 beneficii pentru sănătate
Sunt delicioase în prăjituri, dar sunt mult mai sănătoase consumate individual.

1. Deoarece reduc colesterolul - Nucile, arahidele și migdalele, bogate în grăsimi sănătoase, fibre și vitamina E, scad colesterolul. Specialiștii de la Universitatea Loma Linda din California care au revăzut 25 de cercetări științifice legate de impactul nucilor asupra sănătății susțin că aproximativ 67 de grame e cantitatea zilnică indicată pentru consumul zilnic, conform about.com.

2. Scad riscul apariției bolilor cardiovasculare - deoarece scad colesterolul rău din organism, reduc apariția cheagurilor de sânge și reglează tensiunea arterială, nucile, prin conținutul bogat de acizi grași Omega-3, ajută la reducerea considerabilă a apariției bolilor de inimă, dacă stăm să ne gândim că specialiștii spun că un sfert de cană conține 90% din doza zilnică recomandată de astfel de acizi.

3. Riscul de stop cardiac scade cu o treime - tot în relație directă cu apariția bolilor cardiovasculare, dar important de precizat este și faptul că un consum zilnic de nuci previne cu o treime riscul de a face stop cardiac, în urma unui studiu realizat pe 86.000 de femei.

4. Sunt o sursă de grăsimi bune - O mână de nuci, de fistic, migdale sau semințe de floarea-soarelui (preferabil neprăjite) pot completa necesarul de grăsimi bune dintr-o zi.

5. Pentru că ajută în cura de slăbire - este important ca nucile să se consume crude, în stare naturală, fără adaosuri de sare, ulei și alte condimente; prăjite acestea deja se transformă în alimente nocive.

Pentru că sunt extrem de sățioase și sănătoase, nucile reprezintă cea mai bună gustare dintre mese, fără repercusiuni în privința kilogramelor în plus, pentru că numai o mână de nuci asigură un timp îndelungat de sațietate. Un studiu guvernamental realizat de americani a demonstrat că nucile luptă eficient împotriva obezității, prin faptul că persoanele care consumă regulat acest aliment au parte de o dietă mai echilibrată. Fiind bogate în proteine și grăsimi „bune" și consumate cu moderație, acestea nu influențează greutatea corporală și nu îngreunează metabolismul, ca alte produse.

 

Comenteaza