News alert Update A ajuns FURTUNA în Cluj! Este COD ROȘU în mai multe localități/ A fost emis mesaj de avertizare RO-ALERT

A ajuns FURTUNA în Cluj! Este COD ROȘU în mai multe localități/ A fost emis mesaj de avertizare RO-ALERT

Clujul este sub atenționare COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină, iar autoritățile au trimis mesaje RO-Alert de avertizare locuitorilor din mai multe localităţi clujene.

UPDATE 17.05: S-a emis mesaj RO ALERT de Cod Roșu de vreme rea, valabil până la ora 18:00, pentru comunele Cătina, Țaga, Geaca, Buza.

UPDATE 14.00: ANM a emis avertizări COD ROȘU de averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, pentru Chinteni, Borșa, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Vultureni, Recea-Cristur, valabil până la ora 15.00.

Potrivit meteorologilor, în zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 50 l/mp.

________________________________

A fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert de avertizare meteorologică COD PORTOCALIU de fenomene meteo extreme - descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și averse torențiale care vor cumula 35...40 l/mp. Atenționarea este valabilă până la ora 14:00.

Zonele vizate sunt comunele Vad, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Recea-Cristur.

Reamintim că mai multe județe din nord-vestul țării, printre care și Cluj, se află sub avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de vreme instabilă. Conform meteorologilor, până sâmbătă la ora 10.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi nord-vestul Moldovei.

Comenteaza