Accesorii must have în garderoba ta: cum le alegi

Accesorii must have în garderoba ta: cum le alegi

Garderoba trebuie să fie atât potrivită stilului tău, cât şi funcţională. Hainele pe care le porţi pot fi de multe ori cartea ta de vizită. În plus, modă şi alegerea ţinutelor poate fi o metodă de a-ţi exprima personalitatea şi creativitatea. Totuşi, nu trebuie să uităm că hainele şi accesoriile nu sunt numai despre design sau culoare, ci şi despre funcţionalitate.

Vei folosi o geacă pentru a-ţi ţine de cald iarna, o geantă pentru a avea cu tine obiecte importante precum telefonul, portofelul sau agenda şi pantofi de alergare pentru a face mişcare în siguranţă. Piesele vestimentare, dar şi accesoriile au rolul lor, uneori doar estetic, dar de multe ori atât estetic, cât şi funcţional.

Acest lucru este valabil atât pentru haine, cât şi pentru accesorii. În prezent, accesoriile se număra printre cele mai importante aspecte ale unei ţinute, iar mulţi specialişti din zona fashion afirma că ele pot transforma o ţinută banală într-una sclipitoare.

Dacă vrei să alegi cele mai importante accesorii pentru garderoba ta, iată ce nu trebuie să îţi lipsească şi cum să faci alegerile potrivite:

Ceasul

Ceasul este unul dintre cele mai importante accesorii, cu rol atât estetic, cât şi funcţional. Un ceas clasic nu trebuie să lipsească din colecţia ta de accesorii. Un ceas Fossil pentru damă poate fi o alegere minunată dacă îţi doreşti un brand puternic, dar accesibil.

Ceasurile Fossil pentru dama sunt realizate din materiale de calitate şi îşi regăsesc inspiraţia în design-ul clasic al acestui accesoriu. Dacă te atrage lumea tech şi gadget-urile bine cotate, poţi alege un ceas Fossil de damă din gama ceasurilor smart.

Cum poţi asorta un ceas clasic? Ei bine, ceasurile Fossil de damă cu curea metalică sau din piele merg de minune cu ţinute office, ţinute cu jeanşi, outfituri feminine cu rochii sau ţinute lejere de vară.

Geanta

Geanta este un alt accesoriu must have, iar pentru o garderobă completă, sfatul nostru este să investeşti în cel puţin două sau trei modele. Prima geantă din garderoba trebuie să se preteze pentru ocazii casual. O geantă shopper sau tote este ideală pentru port ziua, la birou, la cumpărături sau la plimbare. Geanta de zi cu zi trebuie să fie încăpătoare, pentru a putea lua cu tine tot ceea ce ai nevoie, de la acte şi până la agende.

Mai apoi, include în garderoba ta şi o geantă de mici dimensiuni, în culori uşor de asortat. Poate fi o geantă de umăr mică sau o geantă baguette.

Al treilea tip de geantă pe care merită să îl ai în dulap este modelul pentru ocazii speciale. O geantă plic sau un clutch în tonuri metalice, de negru sclipitor sau cu paiete se va asorta de minune cu rochiile tale de seară.

Cureaua

Cureaua are atât rol funcţional, cât şi estetic. Optează pentru două curele în tonuri neutre în dulapul tău. O curea subţire din piele lucioasă, care să meargă cu ţinutele elegante şi o curea ceva mai groasă din piele mata sunt cele două modele în care merită să investeşti.

Când vine vorba de culori, nu te grăbi să alegi nuanţe electrice sau prea aprinse. Dacă alegi culori din piele de calitate, în tonuri de crem, negru, maro sau roşu, îţi va fi mai uşor să le asortezi cu mai multe ţinute.

De asemenea, nu uita să îţi alegi mereu măsură potrivită la curele. Găurile pentru curea DIY pe care le realizezi acasă pot strica materialul şi arata de cele mai multe ori inestetic.

Eşarfele

Eşarfele sau șalurile pot fi un super accesoriu, atât chic, cât şi călduros. De obicei, eşarfele sunt potrivite pentru anotimpurile calde, iar șalurile pentru cele reci. Include în garderoba ta un şal calduos bej, roşu sau negru, pe care să îl porţi cu rochii, blugi sau fuste. Pentru sezonul cald, alege una sau două eşarfe de dimensiuni medii sau mări, satinate, în nuanţe pastelate.

Accesoriile potrivite îţi vor completa frumos ţinutele, fără să te incomodeze. Inspiră-te din exemplele de mai sus pentru a include în dressing-ul tău accesorii clasice, uşor de asortat şi confortabile.

 

Comenteaza