Alertă meteo de furtuni la Cluj până la noapte/ Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Alertă meteo de furtuni la Cluj până la noapte/ Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au emis, luni, noi atenționări de vreme instabilă, pentru următoarele ore, valabile în cea mai mare parte a țării.

Astfel, luni, 21 iunie, între orele 11.00 - 22.00, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20....30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții, pe alocuri și în vestul și sud-estul țării.

Alertă meteo de furtuni la Cluj până la noapte/ Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza pentru Trasilvania pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27...28 de grade, se va ajunge la 33...34 de grade în intervalul 23 - 25 iunie când local va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori de 30...31 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate maxime de 27...29 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel media lor se va situa între 14 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 23 – 27 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse în 23 și 24 iunie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza