Foto Alertă meteo de vreme severă. Vizat și Clujul

Alertă meteo de vreme severă. Vizat și Clujul

Meteorologii au emis luni o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe ale țării, printre care și Cluj.

Astfel, potrivit ANM, începând de luni, de la ora 13:00, și până la ora 23:00 mai multe județe din țară, printre care și Cluj, se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania și în zonele montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Poza noua 08.06.2020

De asemenea, ANM a emis și o informare meteo de vreme instabilă, valabilă de luni până miercuri la ora 06:00.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de luni (8 iunie) cu precădere în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte, în noaptea de luni spre marți (8/9 iunie) în sud-vest, iar marți (9 iunie) îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.

Comenteaza