Aplicaţie de weekend. Te scoate din casă ca să vizitezi cetăţile României

Aplicaţie de weekend. Te scoate din casă ca să vizitezi cetăţile României
| Foto: Consiliul Judetean

Aplicaţie pune pe hartă peste 300 de fortificaţii din România. Cu ajutorul coordonatelor GPS ajungi la obiectivele dorite şi primeşti informaţii legate de arhitectură sau istoria locului.

Peste 300 de fortificaţii din România pot fi cunoscute acum şi prin aplicaţia "Drumul Cetăţilor". Practic, dacă pleci la drum, îţi porneşti aplicaţia şi vei primi notificări cu cele mai apropiate forticaţii. Coordonatele GPS te pot duce direct la cetatea din zonă şi, cu ajutorul telefonului, poţi afla povestea locului. 

Cum funcționează aplicația ? Utilizatorul intră în prima secțiune unde găsește harta cu toate cele 315 cetăți, o să vadă exact unde ar putea să dea check in. "Ce am făcut a fost să punem într-o aplicație peste 300 de fortificații, fiecare cu o poveste unică. Și am construit un joc, un joc prin care îi invităm pe oameni să iasă din casă, să se plimbe și să descopere istoria interactiv. Toată lumea dă check in pe facebook, noi îi invităm să dea în aplicația drumul cetăților și la fiecare check in să descopere de fapt povestea fiecărei fortificații", spune Vica Schipor, social media manager, citată de digi24.ro. 

Cele mai multe fortificaţii sunt în Transilvania şi în Dobrogea.

Comenteaza