Apple a lansat TV 4K în 2021. Ar trebui să îl cumperi?

Apple a lansat TV 4K în 2021. Ar trebui să îl cumperi?

Apple TV 4K de a doua generație a fost lansat în aprilie 2021. Acesta are un procesor Bionic A12, 32 până la 64 GB de stocare și suport HDR cu rată de cadre înaltă 4K, plus vine cu Siri Remote reproiectat. Pe scurt, este foarte puternic. Dar merită cumpărat?

Caracteristici

  • Suport 4K
  • Suport HDR cu rată mare de cadre
  • Siri Remote reproiectat cu clickpad
  • Procesor Bionic A12
  • Opțiuni de stocare de 32 sau 64 GB
  • Nouă funcție de echilibrare automată a culorilor

Ar trebui să cumperi Apple TV 4K?

Apple TV 4K este în topul dispozitivelor oferite Apple. Cel mai recent Apple TV 4K are un cip A12 Bionic mai rapid, suport pentru HDR cu frame-rate ridicat și o telecomandă Siri reproiectată. În mod obișnuit, Apple actualizează Apple TV lansând un nou model la fiecare trei ani.

Anunțat în aprilie 2021, Apple TV 4K de a doua generație este cel mai nou Apple TV din gama Apple și este foarte, foarte devreme în ciclul său de produse, ceea ce înseamnă că acum este cel mai bun moment pentru a-l cumpăra.

În prezent sunt disponibile două modele diferite de Apple TV. Unul este Apple TV HD din 2015, care oferă suport pentru afișaje cu rezoluții de până la 1080p, un cip A8, 32 GB de stocare, HDMI 1.4, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.0. Cealaltă este a doua generație Apple TV 4K din 2021, care oferă suport pentru afișaje cu rezoluții de până la 4K, un cip A12 Bionic, până la 64 GB de stocare, HDMI 2.1, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0. Ambele vin cu aceeași telecomandă Siri reproiectată.

A doua generație Apple TV 4K are specificații mai bune în aproape fiecare domeniu decât Apple TV HD mai vechi și va fi mult mai rezistent la viitor. Datorită vârstei sale și a specificațiilor mai mici, este dificil să recomandăm cumpărarea unui Apple TV HD, mai ales că este doar puțin mai ieftin decât Apple TV 4K de a doua generație.

Aproape toți clienții potențiali ar trebui să aleagă Apple TV 4K de a doua generație. Singurii clienți care ar trebui să ia în considerare cumpărarea Apple TV HD sunt persoanele care au un buget strict, nu au intenția de a cumpăra un tv 4K și sunt confortabile cu achiziționarea unui dispozitiv vechi de șase ani.

Apple TV 4K de a doua generație

Apple a introdus în aprilie 2021 o nouă versiune a Apple TV 4K, cu un nou Siri Remote, un procesor mai rapid și câteva alte îmbunătățiri interne notabile.

Din punct de vedere al designului, Apple TV 4K de a doua generație continuă să arate ca versiunea din generația anterioară, cu un design simplu de cutie neagră care se conectează la un televizor prin HDMI.

Apple TV 4K, așa cum sugerează și numele, oferă rezoluție 4K cu suport pentru conținut HDR cu rată mare de cadre, inclusiv HDR10 și Dolby Vision. Pentru performanțe complete, trebuie să fie asociat cu un tv 4K și este necesar și conținut 4K.

Apple spune că lucrează cu câțiva operatori media pentru a transmite conținut în format HDR cu rată de cadre ridicată.

Există un cip A12 Bionic mai rapid în noul Apple TV 4K care va oferi un impuls GPU, decodare video mai rapidă, o procesare audio mai bună și un joc îmbunătățit.

Deși designul Apple TV 4K nu s-a schimbat, Apple a revizuit telecomanda Siri, care are acum un design complet nou, cu un corp dintr-o singură piesă din aluminiu. Există o roată de control clickpad cu navigație în cinci direcții, clickpad-ul suportând și gesturi tactile. Inelul exterior al clickpadului acceptă un gest circular care îți permite să te miști prin conținutul TV și de filme.

Telecomanda Siri este mai mare decât versiunea anterioară și include un buton de alimentare dedicat. De asemenea, include butoane de volum, un buton de dezactivare a sunetului, o opțiune pentru pauză și redirecționare rapidă și un buton de meniu. Există un buton lateral pentru activarea Siri.

Apple a adăugat un nou proces de echilibrare a culorilor care utilizează camera frontală a iPhone-ului tau pentru a regla culorile de pe Apple TV, comparând culoarea cu specificațiile standard din industrie. Acest lucru funcționează cu noul Apple TV 4K, precum și cu modelele mai vechi.

Comenteaza