Atenționare hidrologică: COD GALBEN de viituri și inundații în Cluj

Atenționare hidrologică: COD GALBEN de viituri și inundații în Cluj

Hidrologii au emis o avertizare Cod Galben de fenomenele hidrologice periculoase, care vizează mai multe râuri din partea de nord-vest a țării.

Codul Galben de fenomene hidrologice periculoase intră în vigoare joi, la ora 14:00 și este valabil până vineri, la ora 12:00, pe râuri din mai multe județe din județele Cluj, Bihor, Timiș, Arad, Sălaj, Satu Mare și Maramureș.

În județul Cluj, avertizarea vizează râurile Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej și Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

În bazinele hidrografice vizate de atenționarea hidrologică "se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE", informează hidrologii INHGA.

Clujul, sub atenționare Cod Galben de vreme rea

Menționăm că, începând de astăzi, de la ora 13:00, și până mâine la ora 10:00, județul Cluj se află sub atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit meteorologilor ANM, aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului, de peste 40...50 l/mp.

Atenționare hidrologică: COD GALBEN de viituri și inundații în Cluj

 

Comenteaza