Avertizare cod galben de inundaţii, pe râuri din Cluj şi alte şase judeţe

Avertizare cod galben de inundaţii, pe râuri din Cluj şi alte şase judeţe
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din Cluj şi alte şase judeţe, valabilă de luni seara de la ora 19:00, până marţi după-masa la ora 16:00.

În intervalul menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din 11 bazine hidrografice, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. 

Prin urmare, inundaţii locale pot avea loc pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare (Bistriţa-Năsăud), afluenţii mici ai Someşului (Maramureş şi Satu Mare), Crasna (Sălaj şi Satu Mare), dar şi pe râurile din bazinele superioare şi de pe afluenţii râurilor Barcău (Sălaj şi Bihor), Someşul Mic (Cluj), Arieş (Alba şi Cluj), Crişul Negru (Bihor) şi Crişul Repede (Cluj şi Bihor).

Creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor aflate sub avertizare.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 27 de judeţe din nordul, estul şi centrul ţării, unde începând de marţi la prânz şi până miercuri seară se pot produce ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice.

Comenteaza