Avertizare COD GALBEN de ploi în Cluj! A ajuns ciclonul care a făcut ravagii în întreaga Europă

Avertizare COD GALBEN de ploi în Cluj! A ajuns ciclonul care a făcut ravagii în întreaga Europă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting de ploi pentru mai multe localități din județul Cluj.

Avertizarea este valabilă de la ora 13:50 până la ora 15:40.

Potrivit meteorologilor, vor fi averse, care vor acumula peste 20…30 l/mp în zona de munte a județului Cluj, respectiv zona de munte a localităților Poieni, Gilău, Iara, Săvădisla, Moldovenești, Căpușu Mare, Călățele, Negreni, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Beliș, Valea Ierii.

Avertizarea nowcasting vizează și Săvădisla, Căpușu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu.

Totodată, în următoarele ore se află sub avertizare de vreme rea și județele Sălaj, Covasna, Bacău, Suceava și Neamț, în ultimele trei urmând să se semnaleze, pe lângă ploi, și grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

A ajuns ciclonul care a făcut ravagii în întreaga Europă

România este în alertă meteorologică din cauza ciclonului care a provocat distrugeri în întreaga Europă. 

Acesta a generat zilele trecute inundații puternice în Franța, Belgia, Germania și Olanda, iar acum a ajuns și în România.

Specialiștii spun că se așteaptă la o generalizare a instabilității atmosferice pe întreg teritoriul României în următoarele zile. Ploi frecvente și abundente, cu cantități ce pot depăși 20-30 l/metru pătrat, vor fi predominante în jumătatea de vest a țării. Totodată, sunt posibile căderi de grindină și vijelii, pe fondul încălzirii treptate a vremii.

Etichete
Comenteaza