News alert Avertizare de fenomene meteo extreme la Cluj: Cod Galben de vânt și Cod Portocaliu de ploi, lapoviță și ninsori

Avertizare de fenomene meteo extreme la Cluj: Cod Galben de vânt și Cod Portocaliu de ploi, lapoviță și ninsori
| Foto: ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, două avertizări de fenomene meteo extreme pentru județul Cluj.

Astfel, avertizarea cod portocaliu de precipitații abundente a fost emisă pentru intervalul 04 februarie, ora 15:00 - 04 februarie, ora 23:00, când, în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin se vor semnala precipitații abundente și se vor acumula local 40...50 l/mp.

Recomandări pentru persoanele care se află în aceste zone, aflate sub incidența vremii rele, urmați următoarele sfaturi:
✅ Urmăriți buletinele meteo
✅ Informați-vă despre condițiile de trafic
✅ Parcați mașinile la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate
✅ Pregătiți mașina pentru circulația în condiții de iarnă/drum alunecos.
În situația manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care să asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

De asemenea, pentru intervalul 04 februarie, ora 13:00 - 05 februarie, ora 08:00 meteorologii au emis un cod galben de vânt și ninsoare viscolită pentru mai multe județe, printre care și Cluj, unde vor fi intensificări ale vântului și cantități de precipitații, ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m.

Va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55...65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol.

Comenteaza