Avertizare de inundaţii în Cluj

Avertizare de inundaţii în Cluj
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până joi după-amiază, în 14 bazine hidrografice situate în zona județelor din Banat și Transilvania.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 24 mai, ora 15:00 - 25 mai, ora 16:00, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș (județele Maramureș și Satu Mare), afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare și afluenți (județul Bistrița Năsăud), Crișul Repede - bazin superior și afluenți (județele Cluj și Bihor), Crișul Negru (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb - bazin superior și afluenți (județele Hunedoara și Arad), afluenții mici ai Mureșului inferior aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia (județele Alba, Hunedoara și Arad), Arieș (județele Alba și Cluj), Timiș - bazin superior și afluenți, Bârzava, Moravița (județele Caraș Severin și Timiș), Caraș (județul Caraș Severin).

INHGA menționează că fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Satu Mare, Maramureș, Alba, Hunedoara și Caraș Severin.

Comenteaza