News alert Avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN de vânt puternic și ninsori în Cluj! Rafale de peste 120 de kilometri pe oră

Avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN de vânt puternic și ninsori în Cluj! Rafale de peste 120 de kilometri pe oră

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea, pentru următoarele zile, în toată țara.

Astfel, meteorologii au emis chiar un Cod Portocaliu care va intra în vigoare pe 22 decembrie la ora 18.00 și va fi valabil până pe 24 decembrie, la ora 10.00.

În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

De asemenea, meteorologii au emis mai multe avertizări Cod Galben

Primul este valabil în intervalul 22 decembrie, ora 12.00 – 24 decembrie, ora 10.00.

"Începând de vineri și până la sfârșitul săptămânii, vântul va avea intensificări în toată țara. La munte vor fi rafale de 90...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25...30 l/mp și peste 40... 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă", transmite ANM.

Meteorologii precizează că pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Un al doilea Cod Galben anunță intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei, cu viteze la rafală în general de 55...60 km/h, valabil în intervalul 21 decembrie, ora 22 – 22 decembrie, ora 12.

Cel de-al treilea Cod Galben este valabil tot în același interval - în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va fi viscol și vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90...100 km/h.

Avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN de vânt puternic și ninsori în Cluj! Rafale de peste 120 de kilometri pe oră

Comenteaza