Ce alimente trebuie să mănânci pentru a avea multă energie

Ce alimente trebuie să mănânci pentru a avea multă energie
| Foto: playtech.ro

Consumul de alimente nesănătoase sau a unor combinații greșite de alimente, îți afectează energia ta pe parcursul zilei. 

„Ciroza este o boală care poate să apară, fiziologic vorbind, dacă accesăm combinații alimentare care nu sunt potrivite pentru corpul nostru și care produc fermentație”, spune medicul nutriționist Adelina Roșu, conform Antena 3.

Asrfel, cei care vor să aibă un stil de viață sănătos nu trebuie niciodată să combine fasolea cu carne, cartofii cu carne sau anumite fructe combinate cu produse de proveniență animală.

„Acea fermentație constantă în organismul nostru, împreună cu stresul și cu furia, pot produce ciroza”, a explicat Adelina Roșu.

Cum se mănâncă carnea

Un aliment de bază în România este carnea, dar ea se pare că are mai multe efecte negative decât pozitive. Partea bună este că acest aliment poate fi ușor înlocuit cu variante mult mai sănătoase.

„Carnea ne ajută să ne împământăm, să fim puternici, să avem energie. Carnea e proteină în mare măsură, pe lângă fibre și alți nutrienți. Proteinele pot fi aduse în corpul nostru și prin alte alimente precum leguminoasele. Tot ce este bob: fasole, linte, năut. Dar nu în combinații cu carne, pentru că astfel se produce fermentație.

De exemplu, fasolea, combinată cu pastele făinoase, aduce toți aminoacizii de care am nevoie în corp pentru a se forma proteina completă. Fasolea poate fi făcută ca o pastă, se pot pune condimente acolo, se pot pune ierburi aromate care să ne ajute corpul și să ne aducă acea plăcere a gustului. Se poate pune boia afumată, care are acel gust de afumătură de care are nevoie simțul nostru gustativ pentru a avea plăcere și pentru a aminti de carne”, a mai spus nutriționistul, potrivit playtech.ro.

Cum se mănâncă peștele

„Peștele se combină cel mai bine cu legume și cu lămâie, cu acea vitamina C, care să alchimizeze carnea care este acidă. Referitor la pește, este foarte important de unde provine el și e foarte important dacă e sau nu potrivit pentru corpul nostru. Peștele, fiind un mamifer care nu doarme, ci este treaz tot timpul, ar fi indicat să nu fie consumat de persoanele agitate, pentru că le potențează acea stare de anxietate, de agitație.

E foarte important să ne verificăm corpul când luăm o decizie să consumăm un aliment. Acel aliment, pe lângă materia brută, calorii și nutrienți, are și o energie, pentru că noi suntem energie. Și este indicat să ne întrebăm dacă acea energie aduce un plus de energie sau ne coboară energia sau o transformă în așa fel încât să nu ne simțim noi bine”, a explicat Adelina Roșu, potrivit sursei citate mai sus.

Comenteaza