Ce este bine să faci cu cojile ouălor de Paște. Nu trebuie aruncate

Ce este bine să faci cu cojile ouălor de Paște. Nu trebuie aruncate
| Foto: playtech.ro

În ziua de Paște, de pe mesele românilor nu lipsesc ouăle roșii, care reprezintă simbolul Învierii Domnului.

Paștele sau Învierea Domnului semnifică cea mai importantă sărbătoare creștină și este marcată, de obicei, de diferite tradiții în funcție de zonele țării. Cu ocazia zilei de Paște, care anul acesta a picat pe 16 aprilie, gospodinele au vopsit ouă roșii, acest obicei datând încă din timpurile străvechi.

Ouăle roșii se vopsesc întotdeauna în Joia Mare, pentru că atunci a fost răstignit Iisus Hristos pe cruce. În ziua respectivă, Fecioara Mare a mers la el cu un coș plin de ouă, pe care l-a așezat sub cruce. Sângele care s-a scurs din rănile Mântuitorului au vopsit ouăle în roșu. De atunci, creștinii păstrează tradiția vopsirii ouălor roșii de Paște.

De sărbătorile pascale, românii consumă multe ouă roșii, iar majoritatea preferă să arunce la gunoi cojile acestora pentru că nu le găsesc o întrebuințare. Preoții susțin că este păcat mare să aruncăm cojile de la ouăle vopsite de Paște la coșul de gunoi. Așadar, le puteți păstra după ce ați mâncat ouăle!

Ce este bine să faci cu cojile ouălor de Paște? Acestea pot fi folosite cu mare succces în grădină, mai ales că în sezonul de primăvară, gândacii și insecte acaparează grădinile. Astfel, cojile de ouă protejează grădinile de diferiți dăunători. Tot ce trebuie să faceți este să zdrobiți foarte bine cojile de ouă, după care să le poți pune în pământ. După ce acestea vor intra bine în sol, grădina va arăta diferit.

Cojile de ouă pot fi folosite și pentru hrana aricilor. Așadar, dacă doriți să aveți arici în apropierea casei, tot ce trebuie să faceți este să lăsați cojile de ouă afară, iar aricii vor veni îndată, potrivit playtech.ro.

Etichete
Comenteaza