Ce materiale să alegi atunci când cauți pulovere bărbați

Ce materiale să alegi atunci când cauți pulovere bărbați

Ești pregătit să îți înnoiești garderoba pentru sezonul rece, dar nu știi ce tipuri de pulovere bărbați să alegi? Este bine să cunoști cum să îți alegi puloverul, iar cel mai important aspect este materialul din care acesta este făcut. Poate părea complicat să alegi materialul care să îți satisfacă nevoile atunci când vine vorba de pulovere bărbați, dar dacă cunoști materialele, va fi chiar simplu.

Dacă te uiți pe cusătura interioară a puloverului o să găsești o etichetă pe care este scris materialul din care acesta este făcut. Poate te-ai întrebat ce înseamnă 100% cașmir, 70% lână sau 20% acril, dar fără să știi cu adevărat ce importanță are. Dacă vrei să investești într-un pluover de calitate, pe care să îl poți purta timp îndelungat și care să îți țină de cald în sezonul rece, materialul din care acesta este fabricat va face diferența.

Pulovere bărbați din cașmir

Cașmirul este, fără îndoială, unul dintre cele mai luxoase materiale de pulovere bărbați. Fibrele de cașmir sunt o fibră de lână naturală care provine din substratul de lână moale al caprelor exotice din Asia Centrală. Această rasă nomadă trăiește în deșertul Gobi și regiunile din Himalaya. Cașmirul oferă o căldură de neegalat și confort excelent. Materialul este atât de ușor și de moale, că nu o să mai vrei să îl dai jos de pe tine.

Deși puloverele făcute exclusiv din cașmir sunt într-adevăr cele mai luxoase, poti gasi si pulovere bărbați și din amestecuri. Alege pulovere bărbați cu un procent mai mare de cașmir și te vei bucura de confort și calitate mai mulți ani.

Pulovere bărbați din lână

Lâna este cel mai comun material pentru pulovere bărbați și se poate referi la o varietate de fibre de proveniență animală. Acest material natural este perfect pentru că este funcțional și oferă confort. De asemenea, lâna este un material  rezistent și de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că te vei bucura de pulovere si în anii următori.

Una dintre cele mai frecvent utilizate tipuri de lână în pulovere bărbați este lâna de oaie Merino. Lâna merinos este cunoscută pentru că este hidrofilă, ceea ce înseamnă că poate absorbi până la 30% din greutatea sa în apă până începe să capete senzația de umezeală. Astfel, vaporii de apă emanați de corp vor reacționa cu firele de lână generând ”căldură de absorbție”. Alte motive pentru a alege pulovere bărbați din lână merinos sunt confortul (lâna merinos este mult mai moale decât lâna obișnuită), capacitatea de a combate apariția mirosurilor neplăcute și rezistența la factorii UV. Alege pulovere bărbați din lână cu amestec de alte materiale care să ofere o senzație mai plăcută pe piele, sau poartă pe sub  pulover o bluză din bumbac sau o bluză termică.

Pulovere bărbați din bumbac

Puloverele din bumbac sunt de obicei mai subțiri si sunt indicate pentru anotimpurile mai puțin reci sau pentru activități atletice. Deși nu oferă prea mult confort termic, bumbacul lasă pielea să respire foarte bine. Poți să alegi pulovere bărbați din bumbac cu amestec de lână ca să ai combinația ideală de confort și căldură. De asemenea un pulover din bumbac este potrivit pentru mai multe ocazii, față de un pulover gros de lână.

Pulovere bărbați din fibre sintetice

Fibrele sintetice sunt obținute prin filarea polimerilor sintetici cu diferite tehnici de polimerizare. Deși nu sunt la fel de sustenabile ca fibrele naturale, sunt de regula mai accesibile ca preț. Acrilul este, de exemplu, o fibră rezistentă și călduroasă, perfectă pentru sezonul rece. Poliesterul și poliamidele oferă o senzație catifelată pe piele, dar nu permit acesteia să respire bine. Elastanul are rolul de a oferii formă și elasticitate puloverelor. Spre deosebire de cele din fibre naturale, puloverele din fibre sintetice nu sunt așa durabile și calitative.

Cel mai bine este să alegi pulovere bărbați cu o proporție de 75% de fibre naturale, astfel încât procentul de fibre sintetice să vină doar în completare. Astfel te poți bucura de un pulover călduros, dar care să nu fie aspru pe piele.

Comenteaza