Cele mai eficiente măşti faciale naturale pentru iarnă

Cele mai eficiente măşti faciale naturale pentru iarnă
In sezonul rece incercam sa ne protejam pielea cat mai bine cu putinta. Tocmai de aceea, e necesar sa-i acordam tenului un plus de atentie iarna, iar mastile naturale, facute acasa sunt cele mai eficiente.

Avocado cu ulei de măsline

Ingrediente: 1 avocado bine copt, 1 lingurita de ulei de masline (daca ai tenul gras, foloseste ulei de struguri). Pune avocado in blender si amesteca-l bine cu uleiul de masline. Pune amestecul pe pielea fetei, masand usor. Lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute si apoi clateste cu apa calduta.

Miere cu iaurt

Ingrediente: iaurt gras (daca ai tenul uscat), kefir (daca ai tenul sensibil), iaurt slab sau lapte batut (daca ai tenul gras), iaurt normal sau sana (daca ai ten normal sau mixt), 1 lingura de miere. Amesteca iaurtul cu mierea si aplica amestecul pe fata. Lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute si apoi clateste cu apa calduta.

Ovăz cu banană

Ingrediente: o jumatate de banana bine coapta, 1 lingura de faina de ovaz, 1 albus de ou - daca ai tenul gras, 2 linguri de ulei de masline - daca ai tenul uscat, 2 linguri de ulei de struguri - daca ai tenul normal sau mixt. Pune in blender cele 3 ingrediente si amesteca bine. Pune amestecul pe pielea fetei, masand usor. Lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute si apoi clateste cu apa calduta.

Citrice cu ou 

Ingrediente: 1 mandarina - daca ai ten uscat, ¼ de pomelo - daca ai ten sensibil, ½ de portocala - daca ai ten normal, ½ de grapefruit - daca ai ten gras, 1 albus de ou, 1 lingura ulei de masline. Amesteca bine intr-un blender fructul potrivit pentru tipul tau de ten cu albusul de ou si uleiul de masline. Aplica amestecul pe fata. Lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute si apoi clateste cu apa calduta.

Măr cu lapte 

Ingrediente: ½ de mar, 1 lingura de lapte cald, 1 albus de ou, 1 lingurita de faina de ovaz (pentru orice tip de ten). Bate bine albusul de ou. Pune marul si laptele cald in blender. Amesteca bine. Adauga apoi albusul si faina de ovaz. Cand amestecul este omogen, aplica-l pe ten cu miscari circulare. Lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute si apoi clateste cu apa calduta.

Comenteaza