Clujul intră sub cod galben de vânt și instabilitate atmosferică

Clujul intră sub cod galben de vânt și instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabilă în 24 de judeţe, printre care și Cluj.

Potrivit ANM, sunt vizate de avertizare judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Sibiu, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

 

În aceste zone, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane cu viteze în general de 70-80 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăşi 90-100 km/h.

La peste 1700 de metri, îndeosebi în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali vor predomina ninsorile şi local va fi viscol.

Avertizarea intră în vigoare luni dimineața, la ora 2:00, şi este valabilă până la ora 22:00.

De asemenea, tot luni, de la ora 06:00 până la ora 18:00, în Banat, Crișana, Maramureș, și Transilvania se vor semnala intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h.
 Pentru perioade scurte de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină.

Comenteaza