Clujul, sub atenționare COD GALBEN de vânt puternic/ Precipitaţii şi viscol la munte

Clujul, sub atenționare COD GALBEN de vânt puternic/ Precipitaţii şi viscol la munte

Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben de intensificări ale vântului în mai multe judeţe, printre care și Cluj, precum şi o informare de precipitaţii, vânt şi viscol în zona montană înaltă.

Astfel, conform prognozei ANM, în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 - 17 ianuarie, ora 22:00, în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi local în Banat, va fi Cod galben de vânt, cu intensificări de 60 - 80 km/h. De asemenea, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 100 km/h, va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod Galben de vânt sunt: Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Arad, Timiș, Hunedoara, Braşov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.

Totodată, în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 - 19 ianuarie, ora 20:00, va fi în vigoare o informare de vreme rea în cea mai mare parte a ţării - va ploua îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, la munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri temporar va ninge. Cantităţile de precipitaţii acumulate vor depăşi 20 - 25 l/mp, iar în Carpaţii Occidentali şi Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte şi începând din noaptea de marţi spre miercuri, la altitudini mari în masivele sudice, va sufla tare cu viteze de peste 100 - 110 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, cu rafale în general de 55 - 65 km/h, îndeosebi în vest şi sud-est.

Clujul, sub atenționare COD GALBEN de vânt puternic/ Precipitaţii şi viscol la munte

Comenteaza