COD GALBEN de caniculă la Cluj. Temperaturi spre 40 de grade în weekend

COD GALBEN de caniculă la Cluj. Temperaturi spre 40 de grade în weekend

Meteorologii au emis noi avertizări Cod Galben și Portocaliu de disconfort termic ridicat și caniculă, în cea mai mare parte a țării, în următoarele zile.

COD GALBEN - În intervalul 29 iulie - 1 august, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU - Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29 iulie - 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

COD GALBEN de caniculă la Cluj. Temperaturi spre 40 de grade în weekend

Notă: Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza