Cod galben de ceaţă la Cluj. Atenţionarea, valabilă pentru mai multe judeţe

Cod galben de ceaţă la Cluj. Atenţionarea, valabilă pentru mai multe judeţe
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări Cod galben de ceaţă şi polei, valabile în mai multe judeţe, în orele următoare.

Potrivit meteorologilor,în Bucureşti şi Cluj se semnalează ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m, codul fiind valabil până la ora 9.00.

În Alba, Braşov şi Sibiu codul galben de ceaţă va fi în vigoare până la ora 10.00. În judeţele Constanţa, Tulcea, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Botoşani, Galaţi, Buzău, Brăila, Ilfov; Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa: Giurgiu şi Călăraşi avertizarea este valabilă până la ora 11.00.

Politiştii recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă,să nu bruscheze comenzile autoturismului,sa asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale si oglinzilor retrovizoare.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

 

Comenteaza