Cod galben de furtună la Cluj: vijelii, descărcări electrice și grindină

Cod galben de furtună la Cluj: vijelii, descărcări electrice și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o atenționare nowcasting de vreme instabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Potrivit ANM, codul galben de instabilitate atmosferică intră în vigoare la ora 14.00 şi este valabil până la ora 22.00.

în judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

Totodată, ANM anunţă că disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

Comenteaza