COD GALBEN de furtuni și grindină la Cluj

COD GALBEN de furtuni și grindină la Cluj
| Foto: EPA

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni mai multe avertizări de vreme severă, valabile în cea mai mare parte a țării, inclusiv la Cluj. 

Astfel, în intervalul 31 mai, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...30 l/mp.

Totodată, în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00, va fi în vigoare o atenționare meteorologică Cod Galben în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei, unde va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și, pe arii restrânse, 40...50 l/mp. De asemenea, meteorologii au emis un Cod Portocaliu pentru județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța, în intervalul 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00,  - va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50...70 l/mp.

COD GALBEN de furtuni și grindină la Cluj

Comenteaza