COD GALBEN de precipitații și vânt puternic în judeţul Cluj

COD GALBEN de precipitații și vânt puternic în judeţul Cluj

Meteorologii au emis miercuri o atenţionare Cod Galben de intensificări ale vântului în mai multe judeţe, printre care și Cluj, precum şi o informare de precipitaţii.

Meteorologii anunţă că, până joi va fi în vigoare un Cod galben de vânt puternic, în zona Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali, iar până vineri vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, dar în special în nord-vest, centru şi sud-est, iar la munte vor fi ploi.

Astfel, informarea meteo de intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ploaie moderate cantitativ, intră în vigoare astăzi la ora 12.00 și e valabilă până vineri, la ora 2.00.

Conform ANM, în intervalul menţionat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru şi sud-est, în general de 45...60 km/h. În zona de munte vor fi intervale cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susţinute în special în zona înaltă.

Atenţionarea Cod Galben privind intensificări susţinute ale vântului, va fi în vigoare de astăzi de la ora 18.00, până joi, la ora 22.00.

”În Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100…110 km/h”, transmite ANM.

Codul galben vizează unele zone ale judeţelor Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Sălaj, Alba şi Bihor.

Comenteaza