Foto Cod galben de vijelii la Cluj. Când intră în vigoare

Cod galben de vijelii la Cluj. Când intră în vigoare

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare Cod galben de vijelii, valabilă în 28 de judeţe, printre care și Cluj, precum şi o informare de instabilitate atmosferică ce vizează majoritatea regiunilor din țară.

Astfel, conform ANM, pe parcursul zilei de joi, 14 mai, începând cu orele 6:00 și până la ora 23:00, pe fondul avertizării Cod galben, în sudul Banatului, nordul Crişanei, în Maramureş şi Transilvania, precum şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăşi în general 55 - 65 km/h.

De asemenea, la munte vor fi rafale de 60 - 80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90 - 100 km.

Poza noua 13.05.2020

De asemenea, începând cu 13 mai, ora 23:00 și până în 14 mai, ora 23:00, va fi în vigoare o informare de intensificări ale vântului şi manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, în intervalul menţionat, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi şi în cele centrale, estice şi sud-estice, unde rafalele vor depăşi, în general, 50 - 55 km/h.

Totodată, pe parcursul zilei de joi (14 mai) şi la începutul nopţii, local şi temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină. Punctiform, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp. 

Comenteaza