Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe județe. La Cluj rafalele pot depăși 100 km/h

Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe județe. La Cluj rafalele pot depăși 100 km/h

Meteorologii au emis joi o noi avertizări cod portocaliu și cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

ANM a emis două noi avertizări de vânt puternic pentru joi, de tip portocaliu și galben.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 12:00 - 21:00 și vizează zone locale din Carpații Orientali, în general la peste 1500 m, unde vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 120...130 km/h viscolind zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Codul galben este valabil în intervalul 10:00 - 21:00, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse 70...80 km/h.
Potrivit meteorologilor, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…110 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.
De asemenea, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe județe. La Cluj rafalele pot depăși 100 km/h

O altă avertizare cod galben de vânt este valabilă începând de joi seară, de la ora 21:00, până vineri diminață la ora 6:00.

Astfel, în noaptea de joi spre vineri vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari în Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor atinge 70...80 km/h, iar pe creste 90...110 km/h.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza