COD PORTOCALIU de viscol și vânt la Cluj. La munte va ninge

COD PORTOCALIU de viscol și vânt la Cluj. La munte va ninge

Județul Cluj se află sub avertizări Cod Galben și Portocaliu de vânt și viscol şi ninsoare până marți seara.

Codul Portocaliu emis luni, de meteorologii ANM, este valabil în perioada 17 ianuarie, ora 16:00 - 18 ianuarie, ora 08:00.

În intervalul menţionat, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi intensificări puternice ale vântului, viscol şi vizibilitate foarte redusă.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15-25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

COD PORTOCALIU de ninsori, vânt şi viscol la Cluj

De asemenea, din seara zilei de luni, 17 ianuarie și până în dimineața zilei de marți, 18 ianuarie, va fi în vigoare un Cod Galben de vânt în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80...110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55...65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Codul Galben de vânt a fost prelungit pentru perioada, 18 ianuarie, ora 8:00 – 20:00.

Astfel, pe parcursul zilei de marți, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h.

Comenteaza