COD ROȘU și PORTOCALIU de caniculă în jumătate din țară. Vizat și Clujul

COD ROȘU și PORTOCALIU de caniculă în jumătate din țară. Vizat și Clujul

Meteorologii au emis avertizări Cod Roșu și Cod Portocaliu de caniculă pentru jumătatea vestică a țării, valabile joi și vineri. Temperaturile vor ajunge până la 41 de grade Celsius.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Meteorologii au emis miercuri un COD ROȘU de caniculă pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. Joi și vineri se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade.

Notă: În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

De asemenea, ANM a emis o avertizare COD PORTOCALIU valabilă în sud-vestul și centrul țării. Valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.

Pentru Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei meteorologii au emis un COD GALBEN de caniculă. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.  În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD ROȘU și PORTOCALIU de caniculă în jumătate din țară. Vizat și Clujul

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza