Cum alegi cele mai bune servicii de găzduire web

Cum alegi cele mai bune servicii de găzduire web

Momentul de lansare publică a unui website este unul de mare emoție pentru orice deținător, fie că este antreprenor sau blogger.

După muncă multă, eforturi de a ajunge la rezultatul dorit din punct de vedere estetic, al funcționalității și al conținutului, iată că pagina web este în sfârșit online. De obicei, un astfel de moment este privit cu mult optimism, iar energia este necesară mai departe pentru a atrage cât mai multă atenție în jurul proiectului respectiv.

Ce faci însă dacă observi că websiteul tău are momente în care "nu merge", observi pe datele de trafic că ai oscilații inexplicabile în intervale cu trafic mare și, mai mult decât atât, unii vizitatori se plâng că paginile se încarcă "enervant de greu"?... Cu siguranță furnizorul sau / și pachetul tău de hosting nu este ceea ce trebuie și ai nevoie de o schimbare urgentă!

Orice antreprenor online sau blogger cu experiență de mulți ani în mediul online a trecut probabil prin momente de mari probleme din cauza serviciilor de găzduire web. Și asta pentru că, până relativ recent, piața românească de hosting era centrată mai degrabă pe o bătaie pe prețuri între furnizori și mai puțin accent pe calitate a serviciilor, desi beneficiem de unele dintre cele mai rapide conexiuni la internet din lume. În plus, la început de drum în mediul online, multe persoane fac greșeala de a ignora importanța serviciilor de hosting și aleg în mod superficial o variantă ieftină, uneori chiar prima pe care o întâlnescu după o "analiză" pe Google de câteva zeci de secunde.

Cum alegi cele mai bune servicii de gazduire web?

Pentru a nu regreta mai târziu, este bine să faci acest lucru încă de la început. Vei evita stresul și frustrările, vei avea mai multă liniște pentru a te concentra la conținut și la promovarea website-ului în mod corect. În primul rând, trebuie să alegi furnizorul cu care vei colabora.

Ține cont de faptul că va fi o colaborare de ani mulți (dacă totul decurge bine, practic pe termen nelimitat), însă contează fiecare minut pentru afacerea ta! Spre deosebire de alegerea furnizorului de domeniu web (care este necesar doar să fie un reseller autorizat), compania care îți oferă servicii hosting trebuie să îți fie un partener adevărat.

Firma de hosting cu care vei colabora este bine să fie una cu experiență relevantă și cu un portofoliu solid, astfel ancorată bine pe piața de specialitate. Este ideal să colaborezi cu o firmă suficient de mare pentru a putea investi în soluții premium, însă nu neapărat corporație. O firmă locală, românească, ar putea să înțeleagă mai bine nevoile clienților locali și să aibă o abordare flexibilă, orientată spre clienți.

Caută detalii pe internet despre firma cu care te gândești să colaborezi

Este prezentă online inclusiv pe website-uri mari, ziare online, bloguri etc? Este o companie vizibilă, cu menționări de actualitate și în contexte pozitive? Dacă da, poți merge mai departe. Dacă nu, mai bine eviți să îți asumi riscurile "pe banii tăi". De preferat, alege o companie de hosting ce oferă cu adevărat suport tehnic 24 / 7 prin email, telefon și chat online. Poți chiar să testezi realitatea promisiunilor, să contactezi serviciul de suport tehnic la o oră târzie. Alege o firmă cu un website impecabil, care se încarcă rapid și arată premium. De asemenea, colaborează doar cu un provider de hosting care își expune datele de contact în mod vizibil și care are datacenter atât în România, cât și în străinătate.

Mai departe, studiază atent pachetele de servicii și alege ceea ce se potrivește mai bine proiectului tău. Apelează la consultanță de specialitate din partea firmei cu care colaborezi pentru web design și în paralel solicită sfat și din partea firmei de hosting.

Dacă ai un proiect cu ambiții mari de trafic, mai ales dacă este un magazin online, ai putea să te gândești serios la găzduirea web pe servere dedicate, o soluție care îți oferă resurse pe care nu le mai împarți cu alți clienți. Ai astfel cele mai bune perspective pentru un website ușor de accesat și care se încarcă rapid la orice oră din zi sau din noapte.

Comenteaza