Descoperiţi Ungaria la cortul Oficiului de Turism al Ungariei (P)

Descoperiţi Ungaria la cortul Oficiului de Turism al Ungariei (P)
Între 20–23 august, pe str. Mihail Kogălniceanu vă prezentăm oferta turistică a Ungariei. Pe lângă variatele pachete şi oferte turistice prezentate de partenerii noştri, vizitatorii pot degusta mai multe produse tipic ungureşti, respectiv pot participa la activităţi interesante:

Veţi face cunoştinţă cu pista cu obstacole prin Nu te lăsa pe spate! - Circuite de neuitat Segway PT! în curtea Liceului Teoretic Báthory István, unde cei interesaţi pot încerca aceste vehicule între 21-23 august, timp de 3-4 ore, înainte şi după-masă.

Reprezentanţii Rubik Stúdió organizează demonstraţii cu cubul de mai multe ori pe zi.
În cadrul atelierului de pictură corporală airbrush, veţi avea ocazia de a beneficia de o pictură corporală reprezentând animale şi simboluri din Ungaria şi pe de lacul Tisa, care îi vor aminti purtătorului, timp de aproximativ o săptămână, oferta turistică atractivă a Ungariei şi a Lacului Tisa.

Degustare de cârnaţi de Gyula. Cârnaţii de Gyula (sau cârnaţii perechi din Gyula) sunt un produs tipic unguresc, un sortiment de cârnaţi condimentați, de origine controlată, fabricați din materii prime caracteristice doar pentru Ungaria. Produsul se fabrică doar între graniţele administrative ale oraşelor Gyula şi Békéscsaba.

Degustare de praline cu vişine din Szank, realizate manual. Dulciurile fabricate în manufactură conţin exclusiv vişine din culturile locale, care sunt cufundate în ciocolată topită pentru a atinge forma finală. În plin sezon, vişinele sunt puse în alcool de 72 de grade, sâmburii fiind scoşi doar înainte de a le folosi. Manufactura din Szank fabrică zilnic treizeci de kg de praline, adică 2500 de bucăţi.

Degustare de pălincă - Puteţi degusta sortimente de pălinci fabricate din mere de Szabolcs şi prune de Szatmár.

Degustare de gem de prune din Bereg. Celebrele prune de Szatmár şi Bereg se coc în livezile rodnice din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, ocupând un loc de cinste printre tradiţiile gastronomice ale regiunii.

Suc de mere 100% natural de Derecske şi degustare de mere Derecske. Merele Derecske sunt o marcă unică prin paleta sa de gusturi şi prin calitate.


Vineri, 21 august 2015, înainte de masă, pe str. Potaissa se va găti tocăniţă de vită sură cu frecăţei de Hortobágy. Vom organiza o demonstraţie de gătit şi o degustare, cu participarea Restaurantului Barabás din Debrecen, reprezentat de maestrul bucătar Barabás Zoltán, vicepreşedintele Uniunii Naţionale Ungare de Gastronomie şi al Restaurantului VIA din Cluj. Restaurantul Barabás se poate mândri cu numeroase aprecieri pentru munca depusă în vederea popularizării culturii, tradiţiilor şi specialităţilor gastronomice maghiare. Restaurantul VIA îşi aşteaptă oaspeţii într-o casă veche barocă, renovată, acolo unde vă puteţi simţi ca acasă. Bucătarii vă garantează o adevărată revelație gastronomică.

Experienţe şi surprize de pe Câmpia Maghiară la Zilele culturale Maghiare din Cluj
Vă invităm în Câmpia Maghiară de Sud, într-o regiune cu nenumărate posibilităţi de agrement. Veniţi să descoperiţi cum se împacă la noi vechiul cu noul, tradiţionalul cu modernul, tihna cu agitaţia! Aici vă veţi găsi cu toţii posibilităţile de relaxare, în funcţie de gusturi, temperament, nevoi şi posibilităţi. Produsele tipice maghiare, apele termale, câmpiile şi soarele sunt definitorii pentru Câmpia Maghiară de Sud, însă acum puteţi descoperi faţa mai puţin cunoscută a regiunii, o faţă mai tinerească, mai activă şi mai palpitantă.

Turiştii care vor vizita Câmpia Maghiară de Nord vor avea parte de experienţe unice. Toate categoriile de vârstă pot alege între băile de agrement, parcurile de aventură, grădinile zoologice şi evenimentele de familie, muzicale, culturale şi gastronomice. În regiune se află aproape 50 de băi cu apă termală, cu ajutorul cărora vă puteţi menţine sănătoşi, vă puteţi îmbunătăţi starea generală, puteţi scăpa de stresul acumulat. De asemenea, puteţi încerca oricare din variantele excepţionale de spa sau puteţi petrece ore în şir la băile de agrement, relaxându-vă activ. Oraşul cu băi termale din Câmpia Maghiară de Nord, Hajdúszoboszló, este un loc excelent pentru petrecerea concediului: aici se găseşte cel mai mare complex de băi din Europa, unde vă așteptăm toată vara, împreună cu familia, cu evenimente dintre cele mai variate.
La Szeged și în Câmpia Maghiară de Sud a apărut un nou serviciu de transport inovator, grație serviciuluiCircuite de neuitat pe Segway PT! Pe vehiculul electric Segway Personal Transporter (PT), dirijabil prin aplecarea corpului în direcția dorită, turiștii se pot bucura de oraş şi de acest nou mod de a circula. În prezent, vă puteţi înscrie la trei circuite de neuitat şi două plimbări prin Szeged, respectiv la un circuit în Mórahalom, iar pe lângă circuitele existente, vă veţi putea bucura de „experienţa Segway" în cadrul mai multor evenimente. Iubitorii de aventură pot să-şi testeze abilităţile pe pista de Segway deschisă de curând la Mórahalom.

Cârnaţii de Gyula

Începuturile prelucrării cărnii din Gyula datează de la 1868, când a fost deschis primul abator public din oraş. Produsul avut parte de primul succes important la expoziţia internaţională de la Bruxelles din 1910, după care, datorită medaliei de aur câştigate, a pornit pe drumul recunoaşterii. S-au întors tot cu o medalie de aur de la expoziţia internaţională de la Bruxelles din 1935, începând apoi să fabrice cârnaţii perechi la scară largă.

Vişinele în cognac și pralina câştigătoare - În localitatea Szank s-a reînceput fabricarea pralinelor cu vişine în cognac, medaliate la expoziţia internaţională de la Bruxelles de acum 50 de ani. Casa Gusturilor şi-a deschis porţile în 2013, fiind primul centru de evenimente de turism gastronomic din zonă. Turiştii pot degusta preparatele tipice zonei şi pot participa la procesul de fabricare manuală a pralinelor cu vişine de la Szank. Vişinele în cognac se preparau şi înainte în zonă, dar această tradiţie a fost reînviată în fabrica deschisă la Casa Gusturilor. 

Prune din Szatmár şi Bereg, bunătăţi unice din Câmpia Maghiară de Nord - Celebrele prune de Szatmár şi Bereg se coc în livezile rodnice din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, ocupând un loc de cinste printre tradiţiile gastronomice ale regiunii. Bucatele păstoreşti de pe Câmpie şi de pe Hortobágy, slambuc, cârnaţii perechi de Debrecen şi turta dulce sau sarmalele din zona Hajdúság sunt celebre şi peste hotare.

Mere de Derecske, suc de mere 100% natural - Despre toate merele se poate spune că sunt sănătoase, însă există diferenţe enorme de gust și calitate între soiurile de fructe. Merele deDerecske sunt un simbol al pomiculturii din Ungaria, fiind cunoscute la nivel internațional.


Budapesta şi împrejurimile
Perla Dunării, cu poziţia sa geografică deosebită, cu cultura băilor, veche de 2000 de ani şi cu cele peste 130 de trasee dedicate diferitelor produse, este o raritate nu doar în Europa, ci şi în întreaga lume. Viaţa culturală efervescentă, evenimentele şi festivalurile, monumentele arhitecturale de excepţie, băile termale istorice şi parcurile acvatice moderne îşi aşteaptă oaspeţii. După o plimbare lungă, aventuri palpitante şi baie, gustaţi preparatele excepționale ale bucătăriei tradiţionale şi moderne maghiare, ciocniţi cu vinuri maghiare renumite şi apoi bucuraţi-vă de atmosfera din localurile, pub-urile şi jazz bar-urile de noapte. Descoperiţi Budapesta şi împrejurimile capitalei cu programe şi circuite din cele mai variate şi în lunile de vară, când puteţi opta între ştranduri şi programe culturale sau festivaluri dintre cele mai diverse. Budapesta oferă experienţe de neuitat în toate anotimpurile şi pentru toate vârstele... şi toate acestea la un pas distanţă!


Ungaria de Nord
Regiunea muntoasă a Ungariei este esenţa ţării: aici se îmbină tot ceea ce poate oferi această ţară central-est-europeană. Natura inegalabilă şi în multe locuri neatinsă, cu munţi, păduri, râuri, lacuri, câmpii vaste oferă numeroase posibilităţi de relaxare sau chiar sporturi extreme. Puteţi vâna, pescui, admira animale domestice şi puteţi fotografia specii rare de plante şi animale. Oamenii cunosc aceste locuri din vremuri preistorice, creând aici valori devenite celebre în Europa şi în lume: biserici, cetăţi, castele, case de locuit, comori şi valori artistice. Izvoarele de apă termală care erup la suprafaţă din străfundurile pământului peste tot în regiune oferă alinare deopotrivă pentru trup şi suflet. Pământul şi clima propice pentru cultivarea viței de vie, respectiv munca depusă de viticultorii atât de pricepuţi dau cele mai renumite vinuri din ţară, Egri Bikavér şi Tokaji Aszú.


Lacul Tisa
Lacul Tisa este una dintre staţiunile din ce în ce mai populare din Ungaria. E un loc puţin aglomerat, cu preţuri decente şi o dezvoltare dinamică, care se bazează pe prezentarea în mod unic a valorilor naturale, oferindu-le turiştilor un gamă largă de experienţe deosebite. Principala ofertă turistică a lacului se bazează pe programele în natură, însă oferă şi posibilitatea practicării sporturilor pe uscat şi a celor extreme pe apă. Sunt extrem de căutate sporturile nautice cu motor (flyboard, parasailing, wakesurf, roată, banană), pescuitul şi ciclismul. Lacul poate fi înconjurat pe bicicletă, pe o pistă de 65 km, construită pe taluzul lacului, cu o privelişte minunată de jur-împrejur şi fără diferenţe de nivel. Pe parcurs, veţi întâlni 6 ştranduri cu acces liber şi centre turistice care vă vor oferi programe interesante şi consistente.
Împrejurimile naturale ale Lacului Tisa sunt rezultatul muncii comune a omului şi a naturii, dar turistul resimte doar incredibila diversitate, varietatea și multitudinea de trasee pe apă, precum şi nenumăratele insule. Impresiile sunt la fel de puternice şi atunci când este prezentată natura. De aceea, aveţi la dispoziţie o ofertă deosebită: o punte lungă deasupra apei, o cărare pe terenul inundabil dimprejur, plimbări cu barca pe trasee acvatice înguste, prestabilite, printre alge, iar cireaşa de pe tort este Centrul ecologic de pe Lacul Tisa, cu cel mai mare acvariu de apă dulce din Europa.


Partenerii noştri vă aşteaptă cu oferte de concediu:
ACHAT Premium Hotel**** Budapest,
Atlantis Medical Wellness & Conference Hotel****superior, Hajdúszoboszló
Békés Megye
Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület
Eger
Gyula
Gyulai Várfürdő
Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület Egerszalók
Hotel Silver****superior, Hajdúszoboszló
Hungarospa Thermal Hotel***superior, Hajdúszoboszló
Hunguest Hotel Béke****, Hajdúszoboszló
Hunguest Hotel Erkel****/***, Gyula
Új Liget Kalandpark, Tiszafüred
Kumánia Hotel és Gyógyfürdő, Kisújszállás
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
Tisza-tavi Turizmusért Nonprofit Kft.
Tropicarium Budapest
Vásárosnamény

Vă aşteptăm cu drag!
www.ro.gotohungary.com

Comenteaza