Desert de toamnă. Clătite cu dovleac

Desert de toamnă. Clătite cu dovleac

Clatitele cu dovleac sunt ideale in diminetile de toamna si iarna, cand familia ta isi doreste un mic dejun satios, dulce si cu note usor festive.

Ingrediente

200 g făină

3 linguriţe de praf de copt

2 linguriţe de zahăr brun

sare

1 linguriţă de scorţişoară

1 praf de nucşoară

1 praf de ghimbir

250 ml lapte

225 g piure de dovleac

2 ouă mari

1 linguriţă de extract de vanilie

unt pentru gătit

Mod de preparare

Într-un vas mare amesteci făina, praful de copt, zahărul, saream scorţişoara, nucşoara şi ghimbirul. În alt vas combini piureul de dovleac cu laptele şi apoi adaugi ouăle şi vanilia. Amesteci folosind telul. Când s-au omogenizat, pui ingredientele uscate peste cele lichide şi cu o lingură de lemn omogenizezi compoziţia. Topești untul într-o tigaie. Cu ajutorul unui polonic pui în tigaie compoziția de clătite și lași 3 minute pe fiecare parte.

Comenteaza