Clatitele cu dovleac sunt ideale in diminetile de toamna si iarna, cand familia ta isi doreste un mic dejun satios, dulce si cu note usor festive.
Ingrediente
200 g făină
3 linguriţe de praf de copt
2 linguriţe de zahăr brun
sare
1 linguriţă de scorţişoară
1 praf de nucşoară
1 praf de ghimbir
250 ml lapte
225 g piure de dovleac
2 ouă mari
1 linguriţă de extract de vanilie
unt pentru gătit
Mod de preparare
Într-un vas mare amesteci făina, praful de copt, zahărul, saream scorţişoara, nucşoara şi ghimbirul. În alt vas combini piureul de dovleac cu laptele şi apoi adaugi ouăle şi vanilia. Amesteci folosind telul. Când s-au omogenizat, pui ingredientele uscate peste cele lichide şi cu o lingură de lemn omogenizezi compoziţia. Topești untul într-o tigaie. Cu ajutorul unui polonic pui în tigaie compoziția de clătite și lași 3 minute pe fiecare parte.