Dintre cele mai recente modele, care este cel mai bun iPhone?

Dintre cele mai recente modele, care este cel mai bun iPhone?

Care este cel mai bun iPhone pe care îl poți cumpăra astăzi? Este cel mai nou? Poate este o idee bună să cumperi un model de anul trecut? În acest articol vorbim despre cele mai bune opțiuni pentru telefoanele Apple pe care le puteți cumpăra astăzi.

Cel mai nou iPhone

iPhone 13 este cel mai nou telefon mobil Apple disponibil astăzi. Compania din Cupertino l-a dezvăluit oficial pe 14 eptembrie, așa că vă puteți aștepta ca succesorul său să sosească la o dată similară peste un an.

A fost lansat împreună cu alte trei modele din seria sa: iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Împreună, aceste patru telefoane sunt cele mai recente iPhone-uri pe care le puteți cumpăra chiar acum, cu cele mai bune hardware, performanță și camere.

iPhone 13

iPhone 13 este cel mai nou telefon mobil Apple disponibil astăzi. După cum vă puteți imagina, este și cel mai bun dispozitiv de cumpărat chiar acum, cel puțin atunci când costul este inclus în ecuație (vezi iPhone 13 Pro mai jos dacă ești pregătit să cheltuiești puțin mai mult).

Are cel mai recent hardware Apple, în special chip-ul A15 Bionic, care utilizează tranzistori de 5 nm (mai mici decât cei utilizați la iPhone 11 și modelele anterioare) pentru performanțe super-rapide.

Vine cu 128 GB de memorie internă ca standard, un upgrade de la iPhone 12. Include 4 GB de RAM, care este mai mult decât suficient pentru a obține tot ce este mai bun de la A15. Camera sa oferă un rafinament subtil, dar remarcabil în comparație cu camera lui iPhone 12.

Configurația de bază este în mare parte aceeași, cuprinzând o cameră din spate cu un obiectiv lat și unul ultra-larg, ambele de 12 MP. Cu toate acestea, unghiul wide principal a fost îmbunătățit odată cu schimbarea senzorului OIS (Optical Image Stabilization), asigurând fotografiile mai clare ca niciodată.

În schimb, continuă să profite de tehnologiile Smart HDR și Deep Fusion, ajutându-vă să compensați orice neajunsuri ca fotograf, oferind rezultate consistente în marea majoritate a condițiilor. Modul portret este încă excelent, la fel și modul de noapte, care se descurcă foarte bine în condiții de lumină slabă.

Este de remarcat faptul că bateria din iPhone 13 se bazează pe îmbunătățirea reputației predecesorilor săi, oferind o viață lungă chiar și celor mai pretențioși utilizatori. La 3.240 mAh, depășește cei 2.815 mAh ai iPhone 12 și este capabil să reziste o zi și jumătate sub un regim mai exhaustiv, comparativ cu puțin peste o zi pentru dispozitivul mai vechi.

Optimizarea software-ului Apple permite bateriei să dureze mai mult decât cele mai mari găsite în multe telefoane Android, în timp ce se reîncarcă destul de rapid, cu suport pentru încărcare rapidă de 23 W, ceea ce înseamnă că poate merge de la 0 la 50 la sută în aproximativ 30 de minute.

În timp ce iPhone 13 arată ciudat de asemănător cu iPhone 12, câteva modificări de design servesc pentru a-l diferenția. În primul rând, crestătura sa este acum cu 20 la sută mai mică decât modelul de anul trecut, ceea ce înseamnă că aveți ceva mai mult spațiu pe ecranul tactil pentru a lucra.

În același timp, modulul camerei din spate a primit o ușoară schimbare, cele două lentile apărând acum într-o matrice diagonală (mai degrabă decât verticală). Cu alte cuvinte, poate că nu este o mare diferență față de iPhone 12, dar este o îmbunătățire.

iPhone 13 mini

O alternativă cu costuri mai mici și mai mică din punct de vedere al dimensiunilor este versiunea mini. Este practic identic cu iPhone 13, cu aceeași configurație a camerei, specificații hardware interne și suport software.

Ceea ce diferă este că are un ecran de 5,4 inchi (spre deosebire de unul de 6,1 inchi) și o baterie mai mică, de 2.438 mAh. Este, de asemenea, mai ieftin decât iPhone 13, așa că dacă doriți să economisiți niște bani și preferați un telefon mai mic (și nu vă deranjează o viață mai scurtă a bateriei), este o opțiune grozavă.

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro face parte din gama iPhone de ultimă generație. Împarte același hardware de bază cu iPhone 13, dar adaugă câteva îmbunătățiri care ar putea justifica sau nu creșterea prețului.

Aceste inovații includ un al treilea teleobiectiv pentru cameră, de 12 MP, care este un plus, dar posibil nu unul esențial. De asemenea, include o rată de reîmprospătare impresionantă de 120 Hz, care este o premieră pentru un iPhone și face cu adevărat o diferență notabilă la calitatea ecranului de 6,1 inci.

În plus, aveți un senzor 3D LiDAR care îmbunătățește fotografiile portretelor detectând adâncimea și perspectiva mai eficient decât un obiectiv obișnuit al camerei.

Pro poate fi achiziționat cu o memorie internă uriașă, de 1 TB, care ar trebui să fie mai mult decât suficientă chiar și pentru cei mai compulsivi utilizatori. Memoria maximă pentru iPhone 13 este de 512 GB, așa că dacă stocarea este importantă pentru dvs., aceasta poate fi calea de urmat.

iPhone 13 Pro Max

Puteți vedea iPhone 13 Pro Max ca fiind practic identic cu iPhone 13 Pro, cu excepția unor diferențe cheie. Cel mai evident este afișajul OLED Super Retina de 6,7 inchi mult mai mare, care arată și mai impresionant decât ecranul de 6,1 inchi de pe iPhone 13 Pro.

O altă mare diferență este bateria de 4.352 mAh, suficient de mare pentru a rezista o zi întreagă de utilizare intensă cu multă putere.

iPhone 13 Pro Max este semnificativ mai mare decât iPhone 13 Pro, ceea ce poate fi evident, deoarece trebuie să găzduiască un ecran și o baterie mai mari. Unor oameni cu mâini mai mici le va fi inconfortabil să-l poarte perioade lungi de timp din cauza dimensiunii sale.

Comenteaza