Farmaciile şi spitalele, în alertă de Paşte

Farmaciile şi spitalele, în alertă de Paşte
În perioada Sărbătorilor Pascale asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească şi spitalicească va fi asigurată în permanenţă în toate unităţile sanitare publice, pentru toate specialităţile medico-chirurgicale şi stomatologice. În acelaşi timp, şase farmacii vor fi deschise non-stop.

 

În municipiul Cluj-Napoca, pentru populaţia adultă urgenţele medico-chirurgicale se vor adresa Unităţii de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, situat pe strada Clinicilor nr. 3-5, iar pentru copii, la Unitatea de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, de pe str. Moţilor nr. 68.

La nivelul judeţului, respectiv în Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Huedin, serviciile de urgenţă sunt asigurate tot prin compartimentele de primiri urgenţe şi prin camerele de gardă ale spitalelor. Pentru urgenţe minore populaţia se poate adresa la centrele de permanenţă (str. Băiţa nr. 9), Turda (Calea victoriei nr. 7C) şi Mociu (str. Principală nr. 88), care vor funcţiona în regim non-stop. 

În acest an, în perioada Sărbătorilor Pascale vor fi deschise permanent şase farmacii: Cynara Farm Impex, de pe Calea Floreşti nr. 75 bl. V2, Farmacon Ecofarmacia, din Pţa Timotei Cipariu nr.15 bl. IIIA ap. 56, Remedium Farm, de pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 131, Europa Conflora, situată pe str. Bucegi nr. 11 A, Siepcofar Dona, de pe str. Horea nr. 66, şi Viafarm, din Pţa Mihai Viteazu FN.

Totodată, în municipiul Cluj-Napoca asistenţa medicală de urgenţă stomatologică va fi asigurată în permanenţă pentru adulţi şi copii, pe str. M. Eminescu nr. 16. Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Cluj funcţionează în regim de permanenţă şi poate fi apelat la numărul de telefon 112.

Comenteaza