Video ”Împreună pentru siguranță”. NU improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz!

”Împreună pentru siguranță”. NU improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz!

Sute de oameni îşi pierd viaţa şi mii de locuinţe sunt mistuite de flăcări, în fiecare an, din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, precum şi din cauza coşurilor de fum necurăţate.

Gravitatea acestor evenimente nefericite şi incidenţa ridicată a acestora au la origine, în majoritatea cazurilor, lipsa de responsabilitate a unora dintre consumatori.

Prin intermediul campaniilor naţionale de informare şi educaţie preventivă R.I.S.C. „ Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!” şi R.I.S.C. „ Siguranţa NU e un joc de noroc!”, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România şi-au propus să avertizeze asupra riscurilor majore la care cetăţenii se expun atunci când exploatează coşuri de fum neprotejate faţă de elementele combustibile, neetanşate sau necurăţate, aparate electrice defecte sau improvizate, precum şi în cazul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil.

Instalațiile interioare de gaz se pot degrada în timp – îmbinări slăbite, robineți care nu mai prezintă etanșeitate completă, fisuri etc. - acestea putând duce la acumulări de gaze. Pentru a evita acumulările de gaz este necesară efectuarea verificărilor și reviziilor periodice la instalațiile de gaz, obligatoriu o dată la doi ani pentru verificări și o dată la zece ani pentru revizii de către firme specializate în domeniu, autorizate de A.N.R.E.

Remedierea neconformității în instalațiile de gaz, depistate la verificări și revizii se face exclusiv prin intermediul firmelor autorizate.

Dacă simţiţi miros de gaz într-un imobil sau pe stradă, apelaţi de urgenţă dispeceratul E.ON Distribuţie România la numerele de telefon 0265 200 928 sau 0800 800 928.

Un simplu apel telefonic poate preveni apariţia unor evenimente grave.

 

Comenteaza