Încă o atenționare cod galben de ceață și chiciură pentru Cluj

Încă o atenționare cod galben de ceață și chiciură pentru Cluj

Județul Cluj este, duminică dimineață, sub atenționare Cod Galben de ceață asociată cu chiciură.

Meteorologii ANM au prelungit atenționarea cod galben de ceață, care era valabilă până duminică la ora 5:00. Astfel, până în jurul orei 11:00, în Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Călărași, Ploscoș și în toată zona joasă a județului se va semnala ceaţă care local determină scăderea vizibilităţii sub 200 m și, izolat, depuneri înghețate (chiciură).

De asemenea, centrul Info Trafic al Poliției Române semnalează că pe multe drumuri importante din țară circulația rutieră se desfășoară îngreunat, din cauza ceții dense. Fenomenul este întâlnit în Capitală și pe artere din județele Gorj, Bihor, Harghita, Covasna, Mureș, Sibiu, Cluj și Alba.

"Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare al vehiculului și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte. De asemenea, atragem atentia pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic", spun polițiștii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
Comenteaza