Meteorologii au emis noi atenţionări pentru weekend! Clujul, sub COD GALBEN de vreme extremă

Meteorologii au emis noi atenţionări pentru weekend! Clujul, sub COD GALBEN de vreme extremă

Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru acest weekend.

Meteorologii au emis două noi mesaje privind evoluția vremii, începând de astăzi până luni. În Cluj sunt în vigoare două Coduri Galbene, unul de canicula, altul de furtuni.

Astfel, sâmbătă este în vigoare un COD GALBEN de căldură și disconfort termic ridicat - valul de căldură va persista în sud și sud-est și local în nord-vest, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18...21 de grade. În sud-estul țării disconfortul termic va continua să fie ridicat și în perioada următoare.

De asemenea, pentru intervalul 20 august, ora 10:00 – 22 august, ora 12:00, au fost emise două coduri de instabilitate atmosferică temporar accentuată, unul galben și unul portocaliu. 

COD GALBEN: În intervalul 20 august, ora 10:00 – 22 august, ora 12:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat, apoi în extindere în jumătatea sud-vestică a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala mâine (21 august) în Maramureș și în restul Transilvaniei și al Munteniei. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare.

COD PORTOCALIU: În intervalul 20 august, ora 14:00 – 22 august, ora 12:00, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...90 l/mp. Sâmbătă (20 august) după-amiază și în prima parte a nopții pe alocuri vor fi vijelii puternice (rafale de peste 70...90 km/h).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza