Mii de fotografii cu Clujul vechi, pe o pagină de Facebook FOTO

Mii de fotografii cu Clujul vechi, pe o pagină de Facebook FOTO
Un clujean care colecţionează fotografii de epocă cu oraşul vechi a ajuns după 10 ani să deţină mai bine de 3.000 de imagini inedite cu Clujul interbelic şi postbelic, cu zone cunoscute ale oraşului din unghiuri inedite, şi acum le împărtăşeşte utilizatorilor de Facebook pe o pagină care are deja 23.000 de fani.

Sebastian Moga a absolvit Facultatea de Construcţii de Maşini a UTCN. E pasionat de istoria şi legendele oraşului. 

„Am avut marele noroc că unul dintre prietenii mei care este istoric mi-a dat amăunte fascinante despre istoria oraşului despre care nu ştiam. Mi-a deschis un apetit de cunoaştere pentru propriul oraş", spune Moga. „E doar începutul", spune el. Facem o asociaţie cu acelaşi nume care va încerca să creeze evenimente culturale şi de promovare a frumuseţii Clujului făcânt legătura cu istoria sa, e un proiect la care lucrăm şi care se va lansa în curând, legat de personalităţile clujene din toate timpurile".

Moga a reuşit să strângă mai bine de 3.000 de fotografii istorice cu oraşul Cluj-Napoca, în ultimii zece ani, „practic de când am calculator", toate digitalizate. VEZI pagina de Facebook. 

(Articol publicat iniţiat în 11 februarie 2013, autor Mihai Prodan)

Comenteaza